Thursday, March 5, 2009

Munajat Cinta

Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah,sudah

Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang selalu, pupus

Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya

Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

54 comments:

CikYana(",) said...

winkkk..
my feveret song la..
citarasa kte sme jela
huhuhu..

Saya said...

laa..ni lagu ke?sape nyanyi?ngeh3

Ajwin Ajeera said...

To CikYana(",),

yeke?
awin pun suka gila lagu ni!!
kita mmg ada kimia la.
ehe

Ajwin Ajeera said...

To Saya,

yup.
Dewa nyanyi..
sedap ohh..

cIk JanNah said...

Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya


*dtg la 2 nti kksh ku seru.
hikss

Ajwin Ajeera said...

hahaha
lagu ni macm doa tau.
tp tanakla kekasihku seru yg dtg..
takoot,
haha

philoColy said...

mule2 bc ngtkn awyn tls sniri..
br nk tachin..
haha..
2nd tym bace,lirik lagu daaaa...
hehehe..

lirik ni best..
sukeeee...
hehehe

khairul akmal bin azman said...

munajat..

bgs2..
pat pahala?..
der myspace x?

ILA said...

Salam Dik..lompat2 entah mcm ne bley tersesat ke sini..hihikk

Aku menerima lirik lagu ni dari seorang sahabat & telah serlahkan juga di laman blog persendirian.Tapi akak adjust sikit kat lirik tersebut;)

amilrash said...

KAJANG PAK MALAU KAJANG BERISI
KAJANG HAMBA MENUMPANG KANTUNG
KALU CIK AWIN PANDAI BERPUISI
SAYA PULAK PANDAI BERPANTUN
HAHAHA~ JAWAB JGN JAWAB HUHU

Framestone said...

xlyn sgt tp pernah dengar huhuh

Rashid said...

Naper ni? tetiba je ber'munajat cinta'. Moga segalanya akan baik untuk ajwin ajeera. InsyaAllah..

Memang walaupun kita sentiasa dalam kesibukan dan ditemani ramai kawan .. hakikatnya pada suatu ketika kesepian pasti akan bersama jua. Malah di saat itu kita akan rasa sesepi-sepinya...

Moga seseorang akan hadir untuk bersama ajwin ajeera.. hadir untuk memekarkan mawar yang 'semakin layu'.. dan itu keyakinan saya untuk ajwin ajeera.

p/s - indahnya ciptaan sekuntum bunga mawar..

Liquid said...

ouh ini lagu cite cinta indah tu kan... ehehehe incek liquid suke jugak tgk itu cerite n suke jugak dgr ini lagu.

cik awyn neh tiroo jek....

hahaha.

Mr BuLans Asphyxiated said...

cik ajwin.. lagu munajat cinta ni bukan dewa yg nyanyi la.. tapi Andra & the backbone.. cuma pemain gitar dia je DEWA19.. mr andra ramadhan..

p/s" saya ni die hard fan dewa.. hehe

MuhD NoR AzyM said...

Ouchh..touching..hehe=p

Fatul Akrul Ramli said...

uh~
saya nak petik bunga mawar tu boleh?
:P

atok said...

na donlot la lagu neyh
haha

Joddie said...

AKu yang paling benar.. (karena aku dari Indonesia - tempat lagu ini disiarkan)..

Lagu ini dinyanyikan oleh grup Band "The Rock", tetapi sebagai pengisi vocal khusus untuk lagu ini ialah "Ahmad Dhani". Ahmad dhani itu sendiri adalah keboardist dari grup band "Dewa 19"...

Kalo Andra memang guitarist dari Dewa 19, tetapi tidak ada hubungannya apa-apa dengan lagu ini. Selain dengan Dewa 19, Andra juga pernah membuat grup band sendiri yang bernama "Andra and the backbone", lagu terkenal dari band Andra ini berjudul 'sempurna'.

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

haha
pndai btul awin tulis sndri ek.
hee

Ajwin Ajeera said...

To khairul akmal bin azman,

haha
thanks.
myspace?
ada je.
klu nk add,sila click kat link di blog sy ye.
time kaseh.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To ILA,

Salam kak..
yeke?
it's ok.
lain kali lompat sini lg ek.
hehe

yeah.
agreed.
:)

Ajwin Ajeera said...

To amilrash,

haha
soryla cik amil.
sy mmg kureng skit bab2 pntun ni.
hehe
honest!honest!

Ajwin Ajeera said...

To Framestone,

layanla.
best tau lagu ni..

Ajwin Ajeera said...

To Rashid,

terima kasih byk2..
:)
InsyaAllah..
semoga jodoh saya org yg baik2..
saya doakan juga utk awk ye..
:)

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

yup!
eh2..
org yg ckp dulu..
incik liquid yg sukee tiroo cik awyn taw!!
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Mr BuLans Asphyxiated,

iye ke??
ehe.
sowwi2..
sy tak tau sgt ..

malunyaaaa..
ehehe

Ajwin Ajeera said...

To MuhD NoR AzyM,

hehe
mmg sesekali jiwa taching tu dtg tau.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Fatul Akrul Ramli,

hahaha
petikla kalau berani.
ni mawar berduri tau.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To atok,

haa.
donlod jgn tak donlod.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Joddie,

laa.
yeke..
haa.
ambik ni die hard fan dia explain ni.
hee
thanks anyway for the information.
:)

nurain said...

cik kentut.

saya suka lagu ni,jgan kentutkannya~
haha..

lap2 dewa

Ajwin Ajeera said...

haha
asal pnggil sy cik kentut ni??
saya tidak bersalah!!!!!!!!!
ehe

me too~

philoColy said...

haha..
seb bek x tekagum td..
hahaha

Ajwin Ajeera said...

eleleh.
sbnarnye dh terkagum kn??
pastu tarik balik kekaguman tu bila dh tau ianya lirik lagu.
hahaha

Datin Paduka Bokbong! said...

OMG! lgu bhantu neh! me & hubby loooovee this song...

*sob-sob-sob*

-the rock feat. ahmad dhani-

...er...tumpang lalu ek...hehehehee
ai muka x malu, suka menyampuk!

eRRuL AspHyxiAteD said...

En joddie..mmg dinyanyikan oleh the rock AKA Dhani Ahmad as a vocalis..

FYI, The rock kebykan menyanyi kembali lagu ciptaan dhani in their version.. contohnya "aku cinta kau dan dia" & ETC...

salah satu lagu dhani yg the rock nyanyikan kembali ialah lagu ini.. tapi pada asalnyer lagu ini dinyanyikan oleh Band Andra & the backbone .. harap maklum ye en Joddie..

- baladewa errul -

chuxmentort said...

allo minah cun,nape lu sedih..kalo lirik ni same ngan idup lu memg sian la lu..kene mandi bunga la..nasib baik la gua ni xhensem,kalo gua hensem,gua ngorat lu...hahaha

farah liyana said...

lagu nie best.
saya pon suka

:)

gotahlantun said...

BUKAN SELERO DEN...
WUUUEEEEEK....TERASA NAK MUNTAH..!

Ajwin Ajeera said...

To Datin Paduka Bokbong!,

lagu berhantu?
haha
iye.
sy pon suka bangat!!
:D
eh,
takpe2..
nk menyampuk byk kali pon takpe.
anda sgt dialu-alukn.
:)

Ajwin Ajeera said...

To eRRuL AspHyxiAteD ,

laa yeke?
jd mknanye lagu aku cinta kau dan dia bukan dewa la yg nyanyi??

Ajwin Ajeera said...

To chuxmentort,

haha
persoalannya disini,
cun kerr???
hahaha
yela.
sbb sama dgn kisah gua la gua ltak sini.
tp gua tanak mndi bunga.
gua yakin suatu hari nnti msti ada punya.
eceh.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

mmg best.
:)

Ajwin Ajeera said...

To gotahlantun,

yeke?
takpela.
mungkin selera awk lagu2 inang je.
hahahah

idham said...

itu bukan lagunya dewa mbak ajwin.. tapi lagunya the rock.. emang sih sama sama punya dhani...
dewa nyampe malaysia juga ya...
ga nyangka...

Ajwin Ajeera said...

ok.
sorry.
sy baru tau.
:)
dewa famous sih kat Malaysia!
:)

fzalah said...

lgu febret gk ni :)

Ajwin Ajeera said...

samala kite!!!
:D

eRRuL AspHyxiAteD said...

aku cinta kau dan dia asalnya nyanyian dewa19.. tapi tu versi piano..
dan the rock menyanyikan lagu itu versi band. kedua2nya nyanyian ahmad dhani. Dewa19, dewi2 & Ratu pun pernah juga nyanyi lagu ni ikut versi diorang.. dan kesemua versi lagu hasil kerja tangan dhani..

Ajwin Ajeera said...

ohh.
wah..
mcm ada perdebatan berlaku di sini.
huhu

Suffian salim said...

ihihih..best

Ajwin Ajeera said...

yeah.
sgt best!

chuxmentort said...

secara jujur..lu mmg lawa..bg gua ler..kalo org lain kate lu xcun..meh sini gua katok leher dier..hehehe..xper2 lu mesti jumpe nyer pakwe idaman lu..ckp ler xde org cube ngorat lu selama nier???

Ajwin Ajeera said...

eh,
ya Allah..
segannya.
haha
InsyaAllah..
doakan la skali ye!
ehe
ngorat?
takde pun..
hehe