Wednesday, March 25, 2009

Tudung Oren

Untuk pengetahun semua,aku paling anti tudung stail macam ni.Tak tau la kenapa.Aku rasa cam Mak Joyah nak gi pasar je. Kadang-kadang pelik oh,dalam Majalah Nur/Dara.Com/Remaja,kalau fesyen bertudung,mesti gaya-gaya tudung yang cam ni.Dorang ni please la,tolong letak fesyen tudung yang simple-simple skit.

Bagi sesetengah orang rasa, stail ni simple.Tapi bagi aku,tak simple langsung!Maybe sebab aku bukanla seorang yang gila fesyen.Simple je sudahla kan.Aku rasa tak survive kalau nak pkai tudung cenggini pergi jalan-jalan.Cuba korang tengok gulung-gulung kat sebelah telinga aku tu. Korang tak rasa cam seketul taik lembu hinggap kat telinga aku ke?

Kalau nak gi dinner pun,aku takkan pakai stail camnila.Aku pakai ni pun sebab kena paksa dengan cousin-cousin aku kat butik pengantin my Mak Anjang.Kononnya untuk promote.Promote sangat.Haha.Apa yang pasti,aku anti stail itu.

82 comments:

amil said...

kekadang tgk awin nih dah cam artis.. kalu jumper kang nak mintak tandatangan lah,,, tak pun pos jer hehehe (kalu jd artis betul pun kang jagn luper kekawan hehehe)

amil said...

butik kat maner tuh? ye tak yer cam taik ler :)hehehe
pandai awin buat gulung2 tuh hahaha

Ajwin Ajeera said...

CAM ARTIS???
wakakakakkaa
jgn amil..
kembang nnti.
haha
aii.15 tandatangan awin bg.
haha

isk.takknla jd artis.
ngak mungkin pak..

Ajwin Ajeera said...

To amil,

kat batu pahat..
mcm taik kn??
haa.
org dh ckp.
haha

bukn awinla..
kan dh mention.
cousin2 awin yg buatkn.
hehe
awin mna pndai bab2 ni...

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

heheh.. tudung tU tak stail tapi oren tetap cUNN.. hehe

momguess said...

hahaha, cam berat jer kepala tu kan

D@U$ said...

Hai Kak Ajwin...

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~ ,

yezza.
oren tetap cunla..
hee

Ajwin Ajeera said...

To momguess,

a'ah.
tak selesa sgt2!!
dgn jarum2 la apala.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To D@U$,

hi daus!
:)

philoColy said...

haha..
syeza xske style 2..
cm xde taste je..
haha..
cm dolu2 pny style..

xde oren ag ke awyn..
haha

Ajwin Ajeera said...

tau xpe.
hahaha
ni dh hbis oren dh ni.
igt nk tmbh lg oren dia.
tp takut kne banned plak blog ni sbb ltak warna striking sgt.
hahaha

idham said...

wah.. tidak kalah dengan artis, cantik sangat...
tapi warna tuh jadi seperti rasa jeruk segar...

Ajwin Ajeera said...

jeruk segar???
hahahhaa
lawak3..

Akmar Anuar said...

hurm..nape fesyen2 bertudung sekarang ikut dari Indon?
skrg ni rata2 akmar tgk ramai org bertudung stylo2 nih mcm orang2 Indon je sedangkan dorang tuh org mesia..huhu..
style tudung orang mesia dah cukup manis actually, ye tak??

saye sokong style tudung yg simple!!

p/s: akmar tak ske kelihatan mcm orang Indon!! saye malaysian sejati, huhu ;)

احمد نظيف بن اسحاق said...

Erk.. tu bukan tudung untuk org kawen ke?

cikgu said...

eh!... cantik la awin.. tingin nk pakai mcm 2.. tp mesti aqil tarik nnt:( ..

amil said...

seswai ler:)

RiNi's said...

betui...tu cantik la awin ni

Ajwin Ajeera said...

To Akmar Anuar,

a'ah.
sebenarnya tudung stail ekin mawi pun awin tak suka.
haha

naz said...

eh u lagi cantik camnie haha

Ajwin Ajeera said...

To احمد نظيف بن اسحاق,

kahwin bole,tunang bole,
dinner pun bole..

Firol said...

joyah gi pasar.....emmmmmm biar pakai simple tutup bahagian pening..bagi gua tu dah cun tak yah simpul2 takyh bonggol2

Ajwin Ajeera said...

To cikgu,

yeke?
hehe
utk cikgu msti cntik..
sbb ckgu dh cntik.
hehe
takpe2.
biar awin dukungkan aqil nnti.
:)

Ajwin Ajeera said...

To amil,

seswai??
jgn buat cite!!!
haha

Ajwin Ajeera said...

To RiNi's,

hehe
jgn la kak..
kmbang nnti.
haha

Ajwin Ajeera said...

To naz,

hahaha
kurang asam!!

Ajwin Ajeera said...

To Firol,

tau xpe..
jnji tutp aurat sudah.
takya stylo2.
haha

amil said...

nampak pelik ler.. nampk 2 org yg bebeza kalu awin pakai cmnih

Ajwin Ajeera said...

mmg nmpk pelik kn?
tula.
mmg bukan jiwa awin la tudung ni.
haha

cIk JanNah said...

holaa dear~
im back..
haha..

cik jannah plak suke ngn style tdg mcm 2
npk cm stylo jer..
hikss

;)

pdhal kepala sndri togel..
kih3

Ajwin Ajeera said...

cik jannah!!!!!!
lama dh tak dgr cite!
mana menghilang ni??
hehe

hehe.
masing2 punye rights kan cik jannah..

Rashid said...

hmm nak cakap jujur atau ambik ati ni?. Jujur je ek. Bagi sayale.. ikhlas tak payah pakai tudung cam tu.. tak suka. tak suka.. eeeeeeee... ermm tak cantik langsung. cuma orangnya je ehemm...

Ajwin Ajeera said...

tahu takpe.
sy lagiiiiiiiiiii tak suka.
bukan tak suka lg.tp ANTI!
haha

doloh said...

dah cakap la
ni memag artis..
patut ah linda rafar dah tak laku sekarang
ade klon die nih..

Atan said...

atan rasa ajwin pakai tudung yang selalu ajwin pakai tu lagi menarik..terserlah wajah ketimuran..manis

Erik263912 said...

Wow Awim cam artis aja.
minta tanda tangan ya

Pondokku

Ajwin Ajeera said...

To doloh,

hahahha
takde mknenye..
jgn samakn saya dgn linda rafar!!
haha

Ajwin Ajeera said...

To Atan,

yeke..
hehehehe
ni yg kembang ni..
cpat ambik jarum.
cucuk skit awin ni bg kempis.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Erik263912,

haha
artis celup bole la.
hehe

nurain said...

guling2 aku gelak nengok pix tdung oren ko nih..


hahah

aku anti mjalah dara..euww~

MuhD NoR AzyM said...

Sekali tgk..comel..
Tp bila tgk balik..err..no komen..

Stail simple ko lg comel la! =p

zener_lie said...

tudung oren-nya bagus :)

dan dirimu juga cantik.
tapi memang sepertinya kamu kurang cocok dengan warna itu kali yah :)

seperti menutupi cerahnya wajahmu :)
bukan merayu yah :)

Ajwin Ajeera said...

To nurain,

hahaha
lawak kn?
aku pun ase lawak gile muka aku.
haha

Ajwin Ajeera said...

To MuhD NoR AzyM,

haha
no komen tu msti mksdnya mmg cm mak joyah kan?
haha

yeke..
hehe
kmbang2!!
haha

Ajwin Ajeera said...

To zener_lie,

hehe
mmg tak sesuai pun..
:)

joegrimjow said...

yg tgah pakai 2 sape?
hehe

atok said...

ni bukn tudung org indon ke?
eheh

Liquid said...

uhu cam bley sorok headphone kt ctu.!! bley ar dgr2 lagu smbil jalan2 town.!! agagagaga =P

zimie said...

pergh...lawa r awk ni
leh jd duta busana muslimah ni..

Ajwin Ajeera said...

To joegrimjow,

yg tgh pkai tu la anak mak joyah.haha

Ajwin Ajeera said...

To atok,

mmgla.
tp tudung ni dh jd trend skrang kat mesia ni.
mcm mana la dorg bleh suka tdung ni ek..
tak pham btul.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

hahaha
tau xpe.
bukn sje headphone,
klu nk sorok radio pun bole kat bunjut tu.
haha

Ajwin Ajeera said...

To zimie,

hehe
yeke?
tq2..

pUmpkiN guRL said...

hehe. btol2. tudung cm 2 merimaskan kalo pkai. tp u nmpk chantek ngn tudung 2. sesuai ngn mke u.

Ajwin Ajeera said...

yes..
itula ayat yg paling sesuai!
MERIMASKAN!
haha

yeke?
i rsa muka i nmpk besar adala.
hehe

Naz said...

sempoi gak..

Ajwin Ajeera said...

sempoi??
tang mana sempoinya??

Naz said...

agak2 ??? :)

Ajwin Ajeera said...

tak bole nk agak!
hahahaha
okla,okla.
maybe tang sejemput tu!
hahaha

Naz said...

ala awin, kalo org tu dah cantik.. pakai apa2 pun dah cantik... x payah jemput2 tu...

Ajwin Ajeera said...
This comment has been removed by the author.
Ajwin Ajeera said...

silap2..
ehe

Ajwin Ajeera said...

tp awin ni tak cntik..
pkai tudung cenggini lg la nmpk klaka.
kan?kan?
haha

farah liyana said...

haha.

stail nie mmg tak lawa la.

suka yg simple je..

:)

Ajwin Ajeera said...

tahu takpe..
kita sama dear.
:)

Naz said...

saya rasa ayat awak yg mula2 tu betul. yg silap tu x betul...

Ajwin Ajeera said...

ayat awin yg mula2??
yg mana eh?
hehe

Naz said...

ececeh... wat2 tanya plak... ok lah wak, saya nak memeta kat bantal saya la... good morning... ;)

Ajwin Ajeera said...

hehe
ok..
same here..
morning!
:)

Meuzangelo Batio said...

bagi aku, fesyen tudung mcm ni x lawa langsung..
aku suke tgk gurl pkai tudung yg selendang tu...
mmg ayu jer... :D

Ajwin Ajeera said...

tawu xpe.
aku sokong!
fesyen tudung sebegini harus dielakkan!
haha

a.b geldofg said...

yg ni tk brapa comel hehehe

Ajwin Ajeera said...

haha
mmg pon..

Suzana Hazes™ said...

cam joyah2 g psr ek?
hahahaha
tp kn sweet je tgk..

Ajwin Ajeera said...

a'ah..
haha
sweet kerr?
haha

deja said...

haha..memang3x..xsuke
ade gak yg xsuke eh, ingatkan orang ikut aje trend skang,rupanya x..
bagus3x..
ntah pe2 nyer style tudung

Ajwin Ajeera said...

haha
tak semua org suke cik deja oii.
sy smpai rasa nk buat persatuan anti tudung cm ni lg.
wakakakka

Cahaya Mata Nur'ain said...

ya btol tu awin...aku pun mmg sakit je mata tgk org pakai tudung cenggini.. nak pakai pakai btol2 lah kan... tamo pakai takyah pakai... eiii serabut tol kepala aku tengok... tp ko pakai cumil je awin (ikhlas nih..)

Ajwin Ajeera said...

sama ar.
rasa cm tak suka gile..
simple sudah la kn..

eleleh..
hehe
ni yg malu ni.
haha

akuhariz said...

awin ni x kesah la pakai ape pon..
mmg lawa la..
x nafikan la...

nape awin ni cantik sgt??
geram la...
feymes lak tu..
hehehehe...:P

akuhariz said...

awin ni x kesah la pakai ape pon..
mmg lawa la..
x nafikan la...

nape awin ni cantik sgt??
geram la...
feymes lak tu..
hehehehe...:P