Monday, March 16, 2009

Sangkar di Lampu Rumahku

Sangkar di lampu rumahku????

Apekah???
Aku dah tahu benda ni sejak dua tiga hari yang lepas.Sebab ada burung masuk rumah aku.Pastu aku check-check,boleh pulak ternampak sangkar ni depan rumah aku.Kat lampu depan pulak tu.

Bila malam,kitorang bukak jugak lampu tu,ada satu hari tu aku nampak baby dia jerit ke atas.Bunyi cam kwok,kwok,kwok. Comel gila..
Aku rasa cam nak ambik je anak dia jaga cam anak sendiri..Tapi tak jadila..Gila ke aku nak buat betul-betul.

Gambar ni cam sedikit gelap sikit.Sorry ya.!
Tapi aku pelik ar.Kan ada banyak pokok..
Kenapa dia pilih lampu aku utk buat sarang?
Oh ya...
Mungkin lampu tu nampak macam pokok.
Atau rumah aku sebenarnya yang nampak macam hutan.
Wakaka

66 comments:

nurain said...

mungkin juga die nak umah kaca..

hihi..

jadi la cam mak aku..bela sendiri je~

philoColy said...

bhahah..
awyn ni lwk la..

sbb dye nk teduh spnjg mse..
bile hjn sgkar xbsh..
bile pns sgkar redup je..
bile mlm sjuk2, sgkar warm je kne lampu..

bijhakkk brung tuh..
haha..

Ajwin Ajeera said...

To nurain,

a'ah ek..
ni msti burung high class ni.
huhu

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

haha
betul,betul,betul..
tp byar ar royalti kat awin kan..
tu lampu awin.
haha

Amer Aan said...

burung educated kot...
kikikikiiki

philoColy said...

2 dpt sgkr phiasan free..
royalti la 2..
bhaha

Ajwin Ajeera said...

To Amer Aan,

a'ah.
ari tu ada borak2 dgn burung ni.
dulu dia blja kat oxford..

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

ala.
tanak.
ok klu cm tu,
lampu lg satu pun kne buat sangkar gak.
haha

keSENGALan teserlah.. said...

burung tuh educated kott..
skang nieh sume nk yg high class..
ekekeekee..
rumah kaca..sket lgi nk jd white house..
heehehe..

fzalah said...

sarang burung..burung msti cute.

jiji najiy said...

mayb burung tuh sukee lampu klasik tuh
redup plak tu.. nyaman
hehehe

ceritaku MEMORIKU said...

kak awyn.
sarang tu le wat sup x?
yg cum cina wat2?
he3
burung pe yg wat sarang tu?
he3
-na'dz

Ajwin Ajeera said...

To keSENGALan teserlah.. ,

white house??
hbisla obama pasni.,
dh kne kongsi umah ngan burung.
haha

Ajwin Ajeera said...

To fzalah,

a'ah..
cute gile!!

Ajwin Ajeera said...

To jiji najiy,

tula.
burung zaman skarang..
dh pndai nk yg klasik je..

Ajwin Ajeera said...

To ceritaku MEMORIKU,

sup???
haha
bole2.
nnti akak masak,bg naz makan eh.
hehe

ceritaku MEMORIKU said...

he3
xpenah mkn ag sup srg burung nie.
agagaga
boley try.he3
-na'dz

Rashid said...

Salam ajwin ajeera.

hmm burung tu jiwa lama. Sukakan barangan antik -lampu tu sangat cute & antik. Tambahan lagi sekarang ni musim panas & hujan pula turun tak menentu. So lampu itu juga ada ciri-ciri perlindungan dari cuaca sebegitu.

Atau mungkinkah burung tu nakal sikit.. duk nak ngintip tn umah.. hahahh

farah liyana said...

ahah.
pelik bin ajaib.
biasanya suka wat sarang kat pokok je.

ehe

Liquid said...

uuu... glass house la burung tuh duduk.!!
taste tinggi la beliau.!!

ble kite kawen t cik awyn kite dok umh camneh gak ea. ea.? ea.??

agagagagaga =P

Shinju said...

wah...ada burung mengidam istana kaca lah...

burung hud2 tu kot =)

joegrimjow said...

eeiii
ngerinyee
konpem ke xde pape ni?
musykil2

MuhD NoR AzyM said...

Fuyyo..demand tinggi la burung tu..
Mcm tuan tanah jgak..haha=p

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

hee :D lampu tU nampak exclusive kOt pada dia.. heuuue

Miss Hazzy said...

demand btol burung neyh. Nak tmpat hebat2 je kan...

.kakijalan. said...

burung ni sebenarnya takut kegelapan.
kat hutan kan gelap.
wat la sarang kat lampu baru terang kot.

philoColy said...

bhahah..
awyn p ckp kt brung 2 suh buat sarang lg 1..
hahax

eRRuL AspHyxiAteD said...

sebab lampu tu hangat..

Erik173916 said...

Bentuk lampunya bagus, jadi dia suka membuat sangkat di sana

atok said...

sbb die suke cahaya matahari kuttt.
mlm2 xde.
eehhe ;PP

naz said...

sebab anak dia takut gelap :)

wh0se said...

apa kate ko sewakan kat burung tu...dapat income lebih...huhu

fiRefLy™ said...

sangkar di dalam rumah lampuku..lampuku dalam sangkar rumahku..rumahku dalam sangkar lampuku..leh wat judul lagu nih haha

amil said...

maybe die buat sarang kat situ untuk bagi telur die menetas kot hehehe. tak payah sesusah burung tuh nak mangeram hahaha

idham said...

mungkin burung masuk rumah ajwin karna tidak ada tulisan "burung dilarang masuk"..

DaNieL HafIz said...

hehehe brung ape lak 2

fiRefLy™ said...

brung murai..

menekan keyboard said...

haha..
burung tu nk merasa gak dok tmpt selesa.
:))

ielamorry said...

hai ajwin. tolong VOTE lagi kat poll for thesis research kat blog saya ;)

ade satu lagi poll. ;)

http://ielamorientes.blogspot.com/

thanks. ajak kwn2 skali aite. ;)

btw, poll akan ditutup pd hari ahad. ;)

iza iziana hasan said...

hehehehe.....dia dah bosan wat sarang kat pokok..
so nak ubah selera.tu yg wat saranf ka lampu =)

mr_kay said...

ni high class nye burung ni..
jnis xske bpanas kat pokok..
bek duk kt umah awyn..
best ckit...

Ajwin Ajeera said...

To ceritaku MEMORIKU,

hehe
try je.
sarang tu kite masak asam pedas.
huhu

Ajwin Ajeera said...

To Rashid,

haha
bgus tul burung ni.
klu dia nk mengintai,
mmg kne sula la burung ni.
wakakkakaa

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

a'ah.
pelik kn?
isk isk isk

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

bole2..
awin nk incik liquid sndri yg bina au.
awin nak 30% kaca,40% perspek dan 30 % plastik.

lalallalallalaa

Ajwin Ajeera said...

To Shinju,

burung hud2??
hehehe
awin dh famous dh klu btul.
haha

Ajwin Ajeera said...

To joegrimjow,

apa yg ngeri??
hehe

Ajwin Ajeera said...

To MuhD NoR AzyM,

eh,ckp baik skit eh..
amboi..
sedap kata org demand..
nk kata,kata dlm hati sudah.
wakakkaka

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~ ,

haha
mengade btul burung ni..

Ajwin Ajeera said...

To Miss Hazzy,

a'ah.
sgt mengade.
mungkin burung ni ada darah kerabat kot.
huhu

Ajwin Ajeera said...

To .kakijalan. ,

maybe la.
dia nk lampu kot..

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

dh ckp dh.
baru msg burung tu pg td.
haha

Ajwin Ajeera said...

To eRRuL AspHyxiAteD,

yup.
btul tu..

Ajwin Ajeera said...

To Erik173916,

memilih la tu.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To atok,

a'ah.
dia nk cahaya mungkin..

Ajwin Ajeera said...

To naz,

yela.
baby lagi..
hee

Ajwin Ajeera said...

To wh0se,

dh deal dh.
burung tu jnji byar hujung bulan.
ok la kn?
hmm.
lalalala

Ajwin Ajeera said...

To fiRefLy™,

judul lagu??
hahhahhahaha
buatla.
jgn lupe nama sy eh.
haha

Ajwin Ajeera said...

To amil,

hahahhahaha
bgus gak tu.
nnti awin pun jadi penjual telur burung.
hahaha

Ajwin Ajeera said...

To idham,

a'ahla..
lupa nk gantung signboard tu.
takpela.
lpas ni,
awin gantung,
'SEGALA BINATANG DILARANG MASUK'
huhu

Ajwin Ajeera said...

To DaNieL HafIz,

burung pipit kot..

Ajwin Ajeera said...

To fiRefLy™,

bykla burung murai..
burung murai tu awk!
huhu

Ajwin Ajeera said...

To menekan keyboard ,

a'ahkn..
kesian dia.
tu yg bg chance tu.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To ielamorry,

ok dear.
:)

Ajwin Ajeera said...

To iza iziana hasan,

a'ah.
tak lama lagi,
semua lampu dpan kat msia ni ada sarang.
sbb dh jd trend.
haha

Ajwin Ajeera said...

To mr_kay,

haha
tula.
nk selit gak tu.
hehe
nk suh awin promote dia kat blog kot.
haha