Sunday, March 28, 2010

Daftar segera sebelum terlambat.

Course registration untuk semester depan sudah bermula.Mari kita sama-sama daftar sebelum terlambat dan untuk mengelakkan masalah dikemudian hari.Semua sedia maklum kan pendaftaran start 29 Mac 2010 sehingga 16 April 2010.And sedia maklumkan mengenai NR,NR? No Registration,No Result.Haaaa baik daftar sekang.Cuak tak nanti masa cuti sem tak boleh tengok result.Cuak tak?Cuak tak?Kita mungkin gembira sebab tak boleh tengok result (heheh) tapi nanti ibubapa yang duk sebelah kita masa check result tu yang akan cuak.Jadi,jangan biarkan ibubapa anda cuak dikemudian hari..Pergilah daftar segera.Klik SINI untuk daftar.Haa baik kan saya?Siap link-kan Student Portal untuk anda. Jadi apa lagi?Sebagai balasan,klik Nuffnang saya cepat.(okay tak habis-habis dengan Nuffnang dia)-_-.

And korang tak takut ke kalau korang bukan dapat NR,NR je tapi dapat NR,NR,NR.No Registration, No Result, Non Residence.Wakakaka.Rasanya semua dah tahu kan yang next sem akan tambah Program Sijil dan Pra Diploma kat sini.Makanya rakyat disini akan bertambah.Kolej akan penuh.Pasaraya Billion di bandar Segamat juga akan penuh.Omaigod.So,sekang pun orang dah sibuk kumpul cop kolej kan sebab nak stay kolej next sem.Nak stay kolej,bukan tengok cop je tau tapi CGPA juga kena jaga.Cop kolej saya pun cukup-cukup makan je tuh.Haishhh.Kalau tak dapat kolej,saya tukar kampus.Wakakaka.

By the way,semalam ada Princess College Dinner.Maybe saya update pasal tu later or sooner.Lemak ayam lah kan kalau nak update semua.Saya balik dari Dinner awal semalam sebab semangat nih nak daftar kos pukul 12 malam.Masa taklimat hari tu kata Pendaftaran Kos bermula 29 Mac 2010.So masa 28 Mac,nak dekat-dekat pukul 12 tu stay la depan laptop kay.Kena berebut kalau nak perfect.Perfect disini bermaksud nak satu kelas yang sama dengan kawan-kawan dan dapat rebut subjek pilihan supaya nanti takdelah bila dah penuh baru nak daftar and lepas tu kalau tak dapat,terpaksa ambik subjek yang tak digemari.Nak ke?????????Haa tahu takot.

Lepas tu seperti yang dikatakan,Nuw Awina,Dila,Wana dan saya menunggu lah sampai pukul 12 malam.Student portal yang dah sedia 'bookmark' dah dibuka.Masing-masing semangat gila nak daftar.Haha.Sebab nak ambik Mandarin.Kelas sikit je maka kena rebut.Kena cepat.Heheh.Bukan taknak ambik Arabic tapi Mandarin macam lebih diperlukan dalam bidang pekerjaan nanti.

So,tunggu punya tunggu punya tunggu.Dah pukul 12 malam dah ni.Course registration tak keluar keluar pun lagi.12.05 tak keluar.12.10 tak keluar jugak.12.40 pun tak keluar jugak.Esok kelas pukul 8 pagi ni.Muka sorang-sorang macam nak nangis dah.Haha.Janji apa ni.Pentipu betullah.Lepas tu kami decide untuk tidur dan daftar lepas kelas esok.'Esok' tu means hari nilah.Hehe.

Bila dah habis kelas tadi,terus buka Student Portal.And jeng jeng jeng dah keluar dah Course Registration.Lepas tu terus terperasan something kat situ.


Whatttttt?Start 29 Mac 2010 at 10am??Okay nak merajuk lah macam ni.Kata tepat pukul 12 malam dah boleh daftar.Penat kite tunggu.

Dan sekarang saya dah selesai mendaftar subjek saya.Hihi.Untuk sem depan,saya ambik Business Communication, Introduction to Statistics, English for Academic Purpose, Fundamentals of Islamic Economics, dannnnnnnnn Bahasa Mandarin!!!Ada satu lagi subjek yang belum didaftar sebab belum ada group lagi iaitu Macroeconomics.And next sem saya tak ambik Drama dah kot.Saya ingat nak ambik Pengurusan Acara.Masih dalam pertimbangan lagi.:)

Kalau lepas ni saya membebel dalam bahasa Mandarin kat blog jangan marah pulak ek.Wakakaka.Eh batak gila engko.Belajo pon tok lagi.Weh Nuw Awina..Kite dah pandai cakap batak.-_- Okay tata.

18 comments:

Arina Hamzah said...

fuyoooo. da pandai ckp batak siot.
sape ajar ni? ali ngn jojo heh?! wakakkakakakaka

Ajwin Ajeera said...

tak.bukan mereka.
tapi encik azlan.
wakakakaa

joegrimjow said...

ingatkan daftar kotex lagi

Ajwin Ajeera said...

daftar kotex?
gapo tuh?

a.d.i.b.a.h said...

penduduk di segamat akan bertambah lagi? wah! mst susah nk dok kolej dah pasni. make sure jge pointer and kumpul segala cop yg ade ok!

*nsb sem dpn akak da grad. hehehe*

Ajwin Ajeera said...

haha
eh dorg kate kalau part 6 pun kne kumpul cop kolej jugak.
klu tak cukup,tak leh grad!wekkk haha

miss oren said...

nak amik subject macroeconomics eh?gud luck awin..jangan tension blaja subjek itu

pesanan ikhlas dari org yg penah ilang akal sebab blaja macro ekon..hahaha

Ajwin Ajeera said...

ok
skrg amik microeconomics pun dh ilang akal dh ni
wakakkakaa
thanks..:)

YobSumo said...

hehe saya dah ambik Mandarin! tapi dah lupa... adusss.

Ajwin Ajeera said...

ala.baru nak minta ajar -_-

. said...

awin jgn lupe cam YobSumo.
rugi -_-#

Ajwin Ajeera said...

hahaha
InsyaAllah.:)

I n n z said...

macroeconomics best :)
stats pun best.

EAP blm amek ag ;D
hehe ;)

.rafiq. said...

ko bleh jadi duta uitm segamat dah ni.keh3

Athirah Ibrahim said...

microeconomics fening. macroeconomics okeh lah. stats? ok kot. haha.

Ajwin Ajeera said...

Innz,

sy risau.ramai kata macroeco mcm susah skit eh?stats tu sy dh rasa mcm best.sbb mcm math form5.haha

Ajwin Ajeera said...

Rafiq,

duta uitm segamat hanis zalikha la.
:)

Ajwin Ajeera said...

athirah,

mmg pening!!!!
haha
byk sgt formula and curve yg perlu dihafal.or sebenarnya perlu faham.bukan hafal.haha