Wednesday, March 3, 2010

Minggu Terbuka Kolej (MITEK) 2010

Minggu Terbuka Kolej (MITEK) 2010 UiTM Johor,merupakan karnival yang diadakan selama 5 hari di sekitar kampus.Bertemakan 'MAHASISWA GEGAR KAMPUS', pelbagai aktiviti menarik menanti pengunjung.Berikut adalah antara aktiviti yang akan diadakan sepanjang karnival :

  1. Book Fair
  2. Risk 2010 (gerai makanan dan barangan yang diusahakan oleh siswa dan siswi UiTM)
  3. Majlis Perasmian MITEK dan Citrawarna (pelbagai persembahan menarik oleh warga kolej)
  4. Forum Perdana Mahasiswa
  5. Pertandingan Musabaqah
  6. Kursus Kahwin
  7. Ultimate Race
  8. Radio MITEK
  9. A'La Minute (pertandingan masak antara kolej)
  10. Busana Muslim dan Muslimah Korporat (Hajaba)
  11. Menyingkap Tabir Alam Maya (Kamal Affendi Hashim)
  12. Tradisi Zaman Berzaman (permainan tradisional Melayu,Cina dan India)
  13. Pertandingan Dikir Barat
  14. Funflies (pertunjukan kapal terbang kawalan jauh)
  15. dan banyak lagiiiiiiiiiiiii.
Semua warga UiTM Johor dijemput hadir,warga UiTM sekitar Segamat termasuk Larkin,Melaka,Jengka,Negeri Sembilan dan seluruh pusat pengajian tinggi sekitar Segamat iaitu UTM Skudai,Malaysian Maritime Academy (ALAM) dan lain-lain dialu-alukan untuk turut memeriahkan MITEK 2010.

Sebenarnya semalam adalah Majlis Perasmian MITEK dan Citrawarna.Serious meriah gilaaaaaaa!!!!and manusia sangat ramai okay.Dan saya terlibat dalam Citrawarna!!wakakaa.Sumpah mula-mula memang rasa malu sangat.Bayangkan kena berlakon depan lecturers,students and semualah warga UiTM yang taknak ramai gila datang malam itu?Terus gemuruh.Asyik rasa macam nak berak je.Dalam hati terus ternyanyi Gemuruh jiwa..Semangat membara..Dari puncak ingin ke angkasa.. Mesti Mama bangga dengan saya.wakakaka.Sumpah saya ni pemalu sikit.Tapi malam semalam terus datang semangat bila dah dengan kawan-kawan yang kita dah praktis sesama.And lepas kita dah berada di hadapan umat manusia yang ramai tu,automatically kita akan rasa nak buat yang terbaik sebab kita sendiri taknak malukan diri kita kannnn.Alhamdulillah segalanya okay dan lepas habis persembahan tu,tetibe rasa diri macam famous lak.wakakakakakakakakkakakaka.

Watak saya apa??Haha.Watak Awin sangat tak boleh bla dimana Awin perlu menjadi seorang student gedik yang mengenyit mata kat Pak UK.(Unit Keselamatan , dulu orang panggil Pak Guard) wakakaka.Annoying.Dahla berlakon gedik.Lepas dah habis persembahan,kawan pulak mesej cakap tengok muka Awin di zoom in oleh Cameraman kat LCD board besar tuuuuuuuuuuuu.Perghhhhhh taknak malu pulak kan.wakakakakakka.Okay stopla Awin.Dah lepas dahh.

Kitorang semua tak kisah menang ke..Kalah ke..yang penting kita semua enjoy dan masing-masing semua dah buat yang terbaik..Congrats ladies..Tapi satu jelah nak cakap kat sini..

Zamrud memang terbaik la..Unity is our priority! :")

Tanak membebel banyak.Viewers bukan ramai pun.wakakaka
Di bawah ni ialah watak-watak didalam persembahan malam tadi.

Pasukan perarakan.

Ahli Politik dan wartawan.

Doktor,jururawat dan minah rempit.

Atlet-Siti Chong Wei dan Noor Malik.wakakaka.

Hakim gatal,peguambela gatal,peguamcara dan pesalah gedik.wakakaka

Ayah yang ensem,mak yang meletop dan graduan.

Cikgu vouge dan anak-anak murid.

Nak tengok persembahan kami??
Takyah laaaaa.
wakakaakkakakaa

with Lyana,si ratu kebaya.

Belum buat persembahan masa ni..Masing-masing berdebar jek..

Selepas persembahan.Prop penukul Hakim tu saya yang buat!!!!Cakap kreatif cepat!

Ahli politik tuuuuuuu.wakakaka

Costume Zamrud!!Pink Panther!!!FYI,Zamrud je yang ada costume tauuuu. ehehe.

Asal saya paling tinggi?wakakaka

Baidewei,kalau rasa macam terdetik dihati nak tengok persembahan kami,boleh tengok kat video bawah ni..Tapi kualiti tak berapa okay sebab orang yang tolong record ni gelak gila babai masa kami buat persembahan.Sebab memang kelakar gila.Hehe.Saya pakai baju hijau.Carik ar saya mana.ekekekeke.


7 comments:

helena's said...

yang ratu kebaya tuh comel spek dia!haha

joegrimjow said...

hakhak
banyknya pompuannn
like this!!


waah
sexynya cg
;)

enyheartsdiamond said...

watak gedik tu mmg kontra sikit..
awin gadis malu-malu kucing..
comel :)

vote eny kat sini k dear

http://meandmylife1376.blogspot.com/

no 25! :D

Rashid said...

salam

Seronoknya tengok pic, ditambah dengan kata-katanya sekali. Lucu amat.. senyum sorang-sorang saya dibuatnya. hehe..

zac zirwan said...

peewwiit..
ramainye gadis2 di sini..
da telepas ke pe event ni..
hee

Deya Zanial said...

awinnnnnn bestnye ! tk dapat tgk. rugi betul sebok je dgn syarikat kitorang. pehh tk boleh blah en syarikat hakhak ! -.-"

zack zukhairi said...

lawak gile yang jadi 'ayah' tu. haha!