Friday, August 13, 2010

Ajwin Enterprise

Syukur alhamdulillah. Mungkin ni la orang kata kan, rezeki Ramadhan. Eceh padahal masa bulan Syaaban lagi dah tau dah pasal benda ni. Okayla okayla kira ini adalah rezeki saya pada bulan Syaaban dan Ramadhan. InsyaAllah berterusan sampai bulan Syawal, Zulkaedah, Zulhijjah dan sambung tahun baru bulan Muharram, Safar, Rabiulawal, Rabiulakhir, Jamadilawal, Jamadilakhir, Rejab dan sambung balik Syaaban dan begitulah seterusnya. (Ceh padahal dalam hati tengah nyanyi lagu nasyid bulan-bulan Islam tu. -_-') Takpe. Bulan puasa kena jujur. 

Bila jujur ni biasalah kan, rezeki datang bagaikan mencurah-curah. Bukan mencurah ke daun keladi atau mencurah ke ladang gandum, tapi mencurah-curah pada diri ini. :p :p Dengan kedatangan Qhayden dalam hidup saya. Dengan kedatangan adik perempuan Qhayden, bakal la bakal datang, belum ada lagi. Masih zygote mungkin. Saya plan nak bagi nama Qhaydelia. Amboi amboi amboi. Hihi. Dengan kedatangan seseorang lagi, tapi saya tak pasti. Mungkin saya sorang je yang rasa macam ni. Haaaa tuhan bagi kita dua tangan jadi tanaklah bertepuk sebelah tangan kan. Kalau tambah dia lagi, dah ada empat tangan. Jadi haraplah tak tepuk sorang-sorang. Nak tepuk sama-sama baru boleh main sep sep sep tom tom tom kan?

Saya suka baking. (Tiba-tiba saya suka baking?-_-) Saya suka buat kek, muffin, cookies, apa apa jela yang bila kita masak akan buat dapur wangi hasil bau dari oven. Suka sangat. Sampai ada blog pasal makanan, tapi saya dah abaikan blog tersebut hampir sekian lamanya. -_-. Betapa teruknya diri saya. Harap tiada undang-undang sabit kesalahan terhadap penulis blog yang mengabaikan blognya. Ni blog makanan tersebut, http://penchentamakanan.blogspot.com. Url blog pun lame nak mam. Malu gile nak bagitau orang sebenarnya. -_____________-''

Okay cepat lupakan pasal benda tu. Lupakan! Lupakan! Saya pernah bercita-cita nak buka bakeri dan ibubapa saya, :') dua orang manusia yang saya sangat sangat sayang dalam dunia ni, telah buatkan satu nama syarikat untuk saya. Of courselah saya terkejut. Tapi masa dapat tahu tu,saya takdelah melatah oh mak kau, aku dah ada nama syarikat seaa oattt. Takla bukan macam tu. Saya cuma buat muka comel sikit pastu macam tak percaya ha apa ni Ma? Papa apa semua ni? ohh pastu terus bergelinang air mata peluk Mama. Saya tak kisah even bukan Sendirian Berhad ke apa ke, tapi saya rasa bersyukur sangat. Terima kasih Papa, terima kasih Mama. :') 
Alamat rumah wajib censored. Kang ada pulak orang datang minang kang susah pulak. :p Okay okay maafkan saya maafkan saya. Cepat lempang saya ramai-ramai.

Thanks for reading. Salam :)

41 comments:

kembatolo™ said...

wallaweyh !
papa tade pon qhayden boley dapat adik lagi? musykil sungguh~ hahaha..

tahniah la mama..
tuk syarikat tu dan tuk baby baru..

-ikhlas dari papa-


hakhakhak =P

WZulhilmi said...

Congrats!!! dah ada kedai sendiri!!! makin bertambah maju lah lepas ni.. Gud luck!! Ni kedai nk bertemakan bakery ke?? Klu bakery aku pergi.. :)

Bro Framestone said...

tahniah...

bro minggu depan baru nk g ssm daftar syarikat

joegrimjow said...

wah wah
camne nak daftar-daftar syarikat ni?
macam senang je
=)

eh, xpayah daftarlah
sebab dah berdaftar dah
;)

Fazreen said...

whoa~ taniah awin! nanti nak keja dgn awin la

Ajwin Ajeera said...

izuddin,

sengalllllll haha

Ajwin Ajeera said...

zulhilmi,

haha nama syarikat je yg dah ada. -_-
yup! nak buat bakeri. tp tak tau la bila. dtg jgn tak dtgggggg hehe

Ajwin Ajeera said...

framestone,

wah cepat bro cepat! tahniah! :)

Ajwin Ajeera said...

joegrimjow,

eh awk dah ada juga ke?
bila buat? wah congrats!:)

Ajwin Ajeera said...

fazreen,

haha bole aje.
nnti hntr resume ok. :p wakakaa

hanafijaafar said...

huhu, kan bagus kalau blog makanan tu masih dijage, bleh buat bahan bacaan di siang hari, heheheheh....

Nurul Ain said...

tahniah!! dah ade kedai sndr..

(^.^)

Ajwin Ajeera said...

hanafi,

HAHAHAHAHA
malas nk byk2 blog. lepas ni blog psal makanan pon sy update kat sini terus. hihi

Ajwin Ajeera said...

ain,

nama syarikat je sayang. heee

pameklampard said...

waa..tahniah..cam sonok plak ade syarikat nme kite sendiri..syarikat ape nih ajwin??

Ajwin Ajeera said...

Bakeri. :)

profwacko said...

Tahniah dah ade nama syarikat sendiri. Satu permulaan yang baik untuk berniaga sendiri nanti.

. said...

tahniah awin.

Nsyzwni said...

wahh ! hebat nye !! ngee ~
tahniahh oke ! :D

Ajwin Ajeera said...

Profwacko,

Terima kasih~
insyaAllah.. :)

Ajwin Ajeera said...

.,

Thanks dear! :)

Ajwin Ajeera said...

Nsyzwani,

Haha biasa je.
Thanks tauuuuuuu! :)

Amirez said...

wah, bangganya ada syarikat sendiri. niaga apa ni awin? abg dah jeles tahap gunung krakatoa dah ni huhu. ada bisnes, tapi takde syarikat lagi. ini tak boleh jadik!!

Ajwin Ajeera said...

BAKERI! :))
Hahahaha ala please tinggi lagi tahap kejelesan tu boleh? haha
:D

SyAmSuL AnUaR said...

TAHNIAH...!!!!! ade name syarikat.. bla bla pule nk cari Tmpt nk buka kedai..

pameklampard said...

waaa..bakeri??bez22...nnt nk singgah..hehe

FieZa9 said...

Awin hye hye hye.Lama tak masuk blog awin.Dah lama tak lompat2 blog hee.

Wah sekarang dah ada Ajwin Enterprise.Awin buat cupcake please please~kamu jangan nakal~erk.

Awin last but not least,happy fasting.Sorry for the late wish.It is better late than never kann? (:

PINATBATE said...

wow! wow! wow!!!

noor afzan said...

eh awak bisnes apa ye?
semua tu ke..
muffin, cupcakes n cookies..?

Encik Tikus said...

datang dari blog joe ;)
















































wah~ semangat betul nak berniaga..



















































ingat nak tempah satu laa sempena raya nanti. kehkehkeh ;DD

Hartif. said...

picah sungguh menumpang gembira disini ya. Sila calling calling saya di waktu terdekat untuk cari pekerja yang setia,fokus dan berkaliber-.-''

Awwww :D

MX said...

datang berkunjung kat sini...
tahniah ye...
sebab dah berjaya bukak syarikat...
=)

Ajwin Ajeera said...

syamsul anuar,

thanks! :)
kedainye di mana tu belum tau lagi. :)

Ajwin Ajeera said...

pameklampard,

hehehe
insyaAllah. terima kasih ya~ :)

Ajwin Ajeera said...

fieza,

wahhhhh rindunye kat fieza! lama tak ketemuuuuu :)
cupcakes dah buat. tgkla.hehe
happy fasting to you too..
it's ok dear.
semoga ramadhan kali ni lebih bermakna..:)

Ajwin Ajeera said...

pinatbate,

hehehehehehhhee. :)

Ajwin Ajeera said...

noor afzan,

yup.
sy mahu buka bakeri.
menjual kek,muffin, cupcake, pudding, cookies sume2 tula. hehe

Ajwin Ajeera said...

encik tikus,

wah terima kasih dtg! :)
boleh aje.
email aje kalau mahu. :)

Ajwin Ajeera said...

hartif,

wah wah picah dah ada blog la skrg!
haha
tahniah! :)

Ajwin Ajeera said...

mx,

terima kasih byk~ :)

Greenee said...

HAHAA! memang ada pun:) malulah nak bagitahu. wakkaa(gelak pun dah rupa kak awin) hahah!