Wednesday, August 25, 2010

Invention, Innovation & Design Johor 2010



Sekarang sedang berlangsung Pertandingan Rekacipta IID Johor 2010 kat Dst. Okay semua best. Saya pergi dewan pukul 8 pagi tadi. Semangat tak? Semangat tak? Biasalah kan. Duk Segamat mesti semangat. So sebenarnya saya pergi untuk subject Bel (heheh) and ada jugak beberapa orang kawan saya participate dalam IID ni. So nak support mereka lah. Congratulations to Huda and Haziq sebab dapat mewakili Uitm Johor bagi pertandingan i-learning! :D
Masa menunggu. Haa datang awal lagi. Datang awal lagi.
Huda yang kiri sekali. Congrats Huda! :D Yang kanan sekali pula ialah partner Huda, Haziah.
 Haziq dan saya depan booth dia. Congrats juga!! :D
Ini Chillies Sachet untuk menghapuskan kutu beras. Haaa baguih ni baguih ni. Tengok demo tadi, padan muka kutu beras sume lari bertempiaran. Padan muka.
Ini Mofas Juice untuk memerangkap lalat buah. Lalat buah bukan lalat biasa. Dia besar pastu berbelang sikit. 
Haaa nampak tak lalat buah tu? Nampak tak? Nampak tak? Mesti tak nampak kan. Saya tahu.
Jadi jangan nak tipu kata nampak. 
Ha ni dia secara jelasnya. Thanks Google.
Dhilah dan pelajar-pelajar dari Smk Seri Kenangan Segamat. Depa suma ni cipta benda ni,
Diberi nama Mosq Trap. Untuk memerangkap nyamuk dan lalat dengan sangat efektif! Fyi, kenapa banyak rekacipta memerangkap lalat sebab Segamat memang banyak lalat. Sampaikan maskot Uitm Johor untuk Sukan Karisma pun lalat.-_-'

Banyaklah lagi rekacipta-rekacipta menarik tapi malas nak upload semua.-_-' Ada onion peeling by the use of compressed air, penghasilan zeolite daripada abu tempurung kelapa sebagai bahan penukaran ion dalam perawatan air dan macam-macam lah lagi. Nak tahu, marilah beramai-ramai ke sini. Ekeke. Oh tak lupa jugak selamat datang kepada pelajar dari uni berdekatan seperti Kolej Komuniti Segamat, Universiti Teknikal Malaysia dan beberapa lagilah.

Saya sebenarnya dapat MC selama 2 hari sebab diserang gastrik yang agak teruk sejak akhir-akhir ni. :'((( Tapi saya pergi je jugak kelas. -_-' Rasa sakit dah lama tapi tak pergi klinik pun sebab klinik jauh.-_-' Dahla tengah sakit-sakit nak suh orang jalan jauh-jauh. Tak dapatlah kot. Then malam kelmarin lepas berbuka, saya rasa sakit teruk gila sumpah tak tahu nak cakap macam mana sakit tu. Hanya tuhan yang tahu. Tak boleh nak luruskan badan pun!!! Kene bongkok je. Dah baring pun tak boleh lurus lagi. Jadi tenggiling.-_-' Kira kalau letak tenggiling kat sebelah, orang pun confuse mana satu tenggiling mana satu Awin ni?! Saya sapu minyak Yu Yee Cap Limau banyak-banyak, pastu tidur. Terus saya pun berbau bayi sepanjang hari. 
Saya juga kene injection semalam. Sakit gila. :'((((( Tapi saya memang nak injection sebab tak tahan sangat sakit. Masa last sem pun saya kene serang gastrik jugak. Tapi last sem takde khidmat injection lagi. Saya dah banyak kali google pasal gastrik. And yeah,gastrik boleh menyebabkan kanser. Tak caye, google sendiri. :( Okay bai salam.

24 comments:

Melz said...

wah meriah betul ... ingat nak cipta robot lalat la plak nanti kah kah kahkah...


awin ok ke tuh ? asyik gastrik jer..

Ajwin Ajeera said...

cipta la pastu biar awin yg masuk pertandingan.heh heh

tak tahu nk ckp mcm mana. dia kdng2 ok, kadang2 sakit. haa camtulah.:(

MX said...

awin..
semoga sihat selalu ye..
=)

Ajwin Ajeera said...

terima kasih mx..
:')

noor afzan said...

get well soon awin.
uih, dah tahu berisiko kanser, kenalah berjaga-jaga.

Ajwin Ajeera said...

mcm dh penat. hehh heh thanks btw!:')

Ichigo Miro said...

ish tulisan doktor ni..xpenah berubah...hahaha

get well soon Ajwin

bestnya event kat UiTM Johor

Salam UiTM Dihatiku dari Shah Alam..ahaks

Ajwin Ajeera said...

haha
thanks alot!:D
datanglah sini! ekeke

Encik Tikus said...

muka lalat buah tue macam muka anda. kehkehkeh ;P

ayeesha qist said...

seri kenangan:) sekolah lama. HEHE

Ajwin Ajeera said...

encik tikus,

thanks!! gorgeous!!! :D

Ajwin Ajeera said...

ayeesha,

iyeke??
wah sekolah kamu baguslah! :)

WZulhilmi said...

erm.. berilmiah betul entry kali nih.. miahahaha..

Mofas juice tu kalau jual kat kedai, sah2 org buat kordial air.. padahal.. hahaha

Btw Aku faham perasaan ko klu gastrik!!! Mmg sakit giler.. sampai rasa nak mati!! dia tarik perut tu dasyat giler!! SAY NO TO GASTRIK!!

Ajwin Ajeera said...

HAHAHAHA
sumpah geli kalau org buat mofas juice tu as a cordial.eeeiiii wekkkk

gastrik jugak ke? okay faham kan bagaimana rasa sakit dia? Yessss! ada kawan!!! -_-'

Anonymous said...

amalkan makan kurma byk2...
insyaAllah...sakit gastrik boleh dikurangkn...=)
sakit jangtung pon boleh join skali dgn gastrik tau...hehe

Liquid said...

gastrik... sakit fofular di bulan pose eheh. xpe cik awyn incek liquid paham sbb sy pon ade gastrik uhu tp x kuat sgt lah. juz kene makan ikut time, kalo x sakit ouh.

get well soon ea cik awyn hee =)

Amirez said...

owh, ada gastrik ke? kena selalu makan, bukan makan berat, makan yang ringan2 tapi selalu. bln pose ni, mkn kurma bagus kot utk perut

LORD ZARA 札拉 said...

Mak Zara ada minum satu susu khas untuk orang sakit gastrik. Now getting better.

Setiap hari pun dia minum susu khas tu~

Ajwin Ajeera said...

anonymous,

a'ah.doktor pun suh makan kurma byk2..
thanks ye..;)

Ajwin Ajeera said...

liquid,

ada gastrik juge?
ada apa2 tips?
thanks encik liquid~ ;)

Ajwin Ajeera said...

amirez,

a'ah..
kene makan on time..
;)thanks abg adi!

Ajwin Ajeera said...

Kak zara,

susu khas? susu ape ye tu?

Nik Nur Izzati said...

kak ajwin amik ape kat uitm johor?

Anonymous said...

hye..
im new here..
just nk tnye product yg nk halau kutu beras tu cmne ea?tau x pe ingredient ye..