Tuesday, August 31, 2010

Buka Puasa with Kak Yana, Nuna & Didie.




Semalam saya telah ke bandaq Segamat buka puasa dengan kakak senior saya, Kak Yana, Nuna dan Didie! Ya Allah nama je satu kampus tapi susah gila nak jumpa dorang. Sumpah rindu gila dengan dorang. Dulu masa kitorang sem 1, kitorang sama wing. And Kak Yana lah salah sorang senior kat situ. Bilik saya sebelah bilik Kak Yana. Bilik Kak Yana depan bilik Nuna. Bilik Didie jauh sikit. Tapi still sama floor lah. Dulu rapat sangat sebab yelah baru masuk bila nak manja sikit, datang bilik Kak Yana wakakaka, bila belakang badan gatal-gatal sikit terus nak pergi bilik Nuna minta garukan wakakakakkaa, bila nak nangis-nangis sikit terus pergi bilik Didie ngadu wakakakakaka. Best ek bila ingat balik.


So kitorang pun plan mahu jumpa dan buka puasa sama. Daripada masuk kereta, singgah rumah sewa Kak Yana, cari tempat makan, sampai dah nak makan tak berhenti sume mulut nak cerita. Sampai dah  masuk waktu berbuka pun tak sedar lagi. Bila nak sedar ni?! Bila nak berubah ni?! Okay hiperbola.

Kak Yana.

Didie.

Nuna.


Sebelum berbuka bolehlah ambik gambar. Semua kurus-kurus lagi. Kalau lepas berbuka?! Anda boleh jawab sendiri.

Pastu masa nak balik, lalu kat sebelah bazar Ramadhan Segamat. Omg panjang gila kot bazar dia. Kalah bazar Ramadhan Uitm. Haruslah kan.-_-' Okay nanti kami datang ye bazar. Pastu sekarang tengah kecoh Segamat dah ada Secret Recipe. Biasalah kan budak sini takde benda nak kecoh, kecoh lah pasal benda ni. Walaubagaimanapun (;p) kami gembira ya. Okay semua kami ngaku kami gembira Segamat ada Secret Recipe buat kali yang ke-32 sekarang. Terima kasih kerana membaca! 

34 comments:

WZulhilmi said...

Tahniah dh ada secret recipe!! Boleh makan kek dia sampai lebam... - -"

Mana gambar makanan????

Ajwin Ajeera said...

haha

malas nk snap sbb gelap.
kamera murah je. so tak cantik..-_-'

Bazilah Hashim said...

awin, nak bagi soalan off topic.beli tudung kat mane? hihi

Nazrul Izuan said...

owh awin kenal murniliyana ke? lol..dia mesti kenal kulai..kwn aisyah..

anyways..secret recipe?? gila maju weyh segamat!! owh indulgence..*drooling*

ciDut ciPut said...

wah segamat da ade secret recipe??
HEBAT!! ;)))

tau x kt mne???

Nsyzwni said...

wahh ! kiter nak buke ngn awin gak bole ? hehhe

mcjust.lol said...

lepas berbuka buncit dua kali ganda. hahhaaha. :p

Ajwin Ajeera said...

bazilah,

hahaha.
beli kat tesco ampang je tu. ;)

Ajwin Ajeera said...

nazrul,

bkn setakat kenal je,rapat gile kot.ececehhh haha ok nnti awin tanya dia.

maju kan?kan?kan~

Ajwin Ajeera said...

cidut,

dekat2 dgn nagoya tuh. ;)))

Ajwin Ajeera said...

nsyzwni,

boleh!! jomlah jumpa! :D

Ajwin Ajeera said...

mcjust,

eh syhhh syhhhh diam2.. ;p

naz said...

resepi rahsia sudah wujud? canggih nya tempat u hahaha

Nur -al- Ain said...

waaa.. awin je tak pakai tudung itam.. dulu asyik tudung itam je kan ;) heheheheeee

joegrimjow said...

hi didie =)

tengah berusaha masuk dalam list favourites, hekhek

Aizat Shafiq said...

awin...
nak buke same2 jgk...
hehehe

ieQa sWetLuv said...

uishh org segamat ke?? sokmo je ika pi bazar segamat memang panjang bangat x larat nak jalan huk3

Ajwin Ajeera said...

naz,

canggih kan? ha malas nk gebang.

Ajwin Ajeera said...

ain,

hahahaha perasan ek?
anjakan paradigma ni.;p

Ajwin Ajeera said...

joegrimjow,

hi joe ;)

HAHAHAHAHAHAHAHA
baiklah. ;)

Ajwin Ajeera said...

aizat,

hahahhahha
tak boleh. ;p

Ajwin Ajeera said...

ieqa,

bukan. blaja je kat segamat.;)
awin tak pernah pergi lg.
nnti nk try pergi. hee

biussaraf said...

laenkali cik kapkeks cakap kat cik nuna..
senyum bg nampak gigi siket..
mesti manis kan..lalala~

Bro Framestone said...

kim salam sama kak yana ek..

cakap bro nk berkenalan

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Liquid said...

uu x ajak pon sama incek liquid uhu

zool said...

OOO UiTM Segamat rupanya.. tak penah masuk pung.. nanti kirim salam ngan Hanis Zalikha ek..

Fared Isa said...

salam..
hi, just dropping by..

wah, mmg betol2 mengeratkn sillaturrahim ni..

entry b4 ni pasal gathering blogger, ni buka puasa ngn kawan2..

bagus2..perlu dicontohi... ;)

Ajwin Ajeera said...

biussaraf,

haha
nuna mmg suka senyum tak nmpk gigi..
tp still cantik kan! :)

Ajwin Ajeera said...

bro,

haippp haippppp jgn gatal! ;p

Ajwin Ajeera said...

liquid,

haha jom jom!

Ajwin Ajeera said...

zool,

yup.
insyaAllah~ ;)

Ajwin Ajeera said...

fared,

salam fared~ thanks for visiting. ;)
tu la.. bagus kan kan kan? haha

Bro Framestone said...

eh eh eh

mane ade gatai... meh la tolong garukan kegatalan bro nie

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Ajwin Ajeera said...

hahaha.
ngadu kat kak zarinnnnnnnn
haha