Thursday, August 12, 2010

D' Anjung Pengkalan

Hari tu masa sebelum puasa, saya dan beberapa orang classmate telah outing ke bandar Segamat. Okay apa motif cerita outing kat blog ni?! Ada motif dia.. Motifnya ialah saya nak beli tiket bas balik rumah! Wakaka. Secara jujur, saya mengaku memang saya setiap minggu balik. SETIAP MINGGU. Semester ni baru sekali je saya tak balik tu pun sebab masa tu ada module. Kalau balik pun duk rumah je sebenarnya takde jalan mana pun tapi kenapa entah manja gedik nak pulang juga. Hmm kalau dah kahwin nanti macam mana ni? :p :p.

So entry ni sebenarnya bukan nak cite saya ni selalu balik ke, baru sekali stay kampus ke, macam mana nanti kehidupan lepas kahwin asyik nak balik rumah mak ayah ke, saya tunjuk :p dua kali ke, apa ke bukan bukan. Saya nak cerita pasal satu restoran kat bandar Segamat. Haaaa ingat Segamat takde tempat makan best ke?! Haaa bak datang lah. *tiba-tiba

Masa beli tiket bas hari tu, saya dan kengkawan, Deya, Maisarah dan Apis lunch dekat D'Anjung Pengkalan. Makanan boleh tahan sedap. Servis pun okay dan laju je sampai makanan. Hehe. Pastu yang bestnya kat sini senyap. So nak makan pun rasa tenang dan bahagia aje.


Jom lihat muka tenang dan bahagia.
Sedapnya air bandung sejuk sejuk tu.
(sila baca pada waktu siang)
Sorry Deya. Bila nak ambil gambar Deya je, kamera mesti kabur kabur. 
Sorry Apis. Bila nak ambil gambar kau pun, kamera terus kabur. Hahahaha (gelak jahat tak jahat sangat)
Ya Allah ya tuhanku. FRESH ORANGE sejuk sejuk slurrrppp slurppp lagi nikmat.
(baca pada waktu siang juga)
Maafkan saya. Tiba-tiba ada photoshoot pula dalam kedai makan. :p

Okay habis cerita lunch masa beli tiket. Lepas tu tadi pun saya, Maisarah dan Apis ke D'Anjung untuk berbuka puasa. Kitorang sampai agak lewat sebab saya dengan Mai main bola jaring petang tadi pastu balik bilik, bilik terkunci. Saya pulak lupa nak bawak kunci. -_-'. Orang sume dah minum makan,kitorang belum bukak puasa lagi. Terpaksa la masing-masing korek hidung je dalam kereta. Hmm terpaksa la kan nak buat macam mana lagi? (sambil angkat kening dan bahu)
Apis dan Mai.
Mai and me.
(My and me? -_-)
Jus Oren dan Nasi Goreng Daging Merah yang macam wajib untuk di order setiap kali datang. Wajibbulghunnah! Eh eh semangat.
Papa, Mama, abang, adik, saudara mara, Mak Anjang, Pak Long, Mak Long, Pak Cik, jiran sebelah rumah semua dah kata saya gemuk. Untuk kepuasan semua, saya cuba kurangkan makan okay? Ya saya cuba. Maklumlah sejak ada Qhayden ni, sejak jadi ibu ni, memang nampak gemuk sikit. Ni tambah-tambah lagi Qhayden nak ada adik perempuan. Okay dah dah dah haha babai! :D

18 comments:

hanafijaafar said...

hahahah, naseb baik aku baca waktu malam....

ini entri kejam-di-bulan-puasa.

Fazreen said...

awin! hahaha outing tak ajak

Ajwin Ajeera said...

Hanafi,

Siang esok baca lagi tau.Haha

Ajwin Ajeera said...

Fazreen,

Alamak sorry ar bro.
Takde credit nak mesej. Wakakakaa

joegrimjow said...

ahad ni jom bukak puasa

Nurul Ain said...

besh nye makanan..=)

Amirez said...

fresh oren? asamboi lagi sedap, warna oren jugak :P

Ajwin Ajeera said...

Joegrimjow,

Kat mana?

Ajwin Ajeera said...

Nurul Ain,

sangat beshhhh~ hehe

Ajwin Ajeera said...

amirez,

hahaha
asamboi buat aiskrim malaysia sedap woo sejuk dan sedappppp

kembatolo™ said...

aik? sejak bile qhayden nak dapat adik? macam mne papa dye boley tataw nih? hakhak..!~

Ajwin Ajeera said...

Oi oi oi oi!!!! hahahahaha

naz said...

ee eeee gemok nya mak qhayden haha

Ajwin Ajeera said...

Kuaja kuaja. Haha

picahh said...

HAHAHA kak awin! terus lapar ok baca post ni. lagi2 time nasik tu. wushh*-* tergoda/

Nur -al- Ain said...

hehee.. hari tu terkomen gune account adik plak.. header awin same dengan header ain sebenarnye..

http://gadismawarhitam.blogspot.com

awin tak gemuk pun la.. ok je tu.. hiiii

Ajwin Ajeera said...

picah,

hahaha
baca siang2 tau~ jgn lupa.hehe

Ajwin Ajeera said...

nur al ain,

ohhhhhhh hahaha
patutla.
tp comel ain edit tu! hihi
dah jumpe kembar kite.hehe