Monday, August 9, 2010

Ini rupanya Mohd Khairuddin.


Satu Malaysia (rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan) dah duk heboh pasal mak Mohd Khairuddin yang dah 3 kali upload video untuk anak dia tu kat YouTube. Siapa tak kenal makcik ini memanglah. Makcik ni lagi famous dari Shahir AF8 sekarang. Okay Shahir, sila terima hakikat. :p


Saya baca blog Encik Amirez, sama-sama fasilitator dengan saya suatu ketika dahulu dan barulah saya tahu siapa sebenarnya Mohd Khairuddin ni. Selepas 3 video makcik ni buat khas untuk anak dia and semua video penuh dengan nasihat mengenai kewangan. Simpan duit elok-elok. Jangan membazir. Berjimat cermat. Okay siapa tak tengok lagi, boleh tengok sekarang. Saya bagi masa. Cepat, cepat tengok! :p


Dan selepas 3 video ditujukan, Mohd Khairuddin pun membalas video emaknye. Sila lihat video dibawah. Haha. 



Rakyat Malaysia, lukenabeb! Tengok kamera kat saneee. :p


Mohd Khairuddin pun telah membuat satu website iaitu www.mohdkhairuddin.com. Yerrr tepat sekali yang video-video ni semua adalah iklan Alliance You:nique Prepaid Card. Ya iklan. Iklan semata-mata. HAHA! Nah ini dia website yang agak comel. 
Ya terdapat juga contest untuk blogger dan bukan blogger disitu yaw! Contest apa? Jom terjah zassss.
MALUKAN DIRI ANDA DAN MENANGI HADIAH-HADIAH HEBAT!
Contest ni nampak macam senang aje, update blog cerita pengalaman paling memalukan yang melibatkan emak korang. Make it as fun and funny as you can. Dan lepas tu kalau korang adalah seorang blogger maka boleh menang wang tunai sehingga RM3000.00! Wow! (eh terserlah mata duitan tulis wow -_-') Saya teringin juga mahu join tapi mengenangkan pengalaman yang macam tidak sampai hati je nak cerita,so saye tak jadilah join. -_- 

Tapi sebenarnya yang saya macam tak tahan sekarang ialah bila baca balik komen-komen orang kat video Mohd Khairuddin's Mom tu. Siap ada yang bergaduh la, nak jadi anak angkat la, nak jadi menantu la, haters makcik ni pun ada. Haha. Kelakar gile. 
Hahahaha nak tahu lebih,baca sendiri. Lol. Maka berakhirlah kisah video-video dari makcik kepada anaknya, Khairuddin. Eh ke ada sambungan? Or ibu-ibu anda yang sudah melihat video ini nak try buat secara realiti kepada anda? Haaa yok tak tauuuu.









22 comments:

joegrimjow said...

ku pon nak buat video jugak la!

Ajwin Ajeera said...

haha
buatlah! mana tahu mak khairuddin pun boleh jatuh saham nanti. ekeke

jimah said...

ahaha.. mmg terkena abes ah.. btw, kreatif giler promotion drg.. fuh!!

Ajwin Ajeera said...

haha
alomost 99.99% org tertipu. -_-
mmg kreatif! :D

kembatolo™ said...

mama qhayden tanak buat macam ni ke? HAHA !

Ajwin Ajeera said...

nak buat jugak ni.
tunggulah qhayden besaq nanti!

Amirez said...

ceh, print screen rupanya video tu. terkena aku. ni guna cara yg abg ajar dulu ke? menyesal pulak ajar haha

Ajwin Ajeera said...

Hahaha
eh video tu bkn print screen.
tak bole tgk ke?

Mrnamie said...

betul sangkaan ku ... memang iklan sebab ada kuar campaign kat youthsay skali.. keke

Ajwin Ajeera said...

A'ah.
kat youthsay la, facebook la, nuffnang pun ada jugak.

SweetyMui2 said...

yang ni yg real.ada satu lagi video tipu kan2..hehe.vdeo tu lawak sket.siap da 'ttuuttt' kat blakang.heee

Ajwin Ajeera said...

Oh ada lagi satu ke?
Haha tak tahuuu!
nanti nak carila.

devoted lily♥ said...

mmg rare stratergy marketing kali ni..
pkai mohd khairudin ngn mak nya pon dah boleh buat 1 malaysia kecoh..
haha

FeezMior said...

haha.. benci ok.. ingtkan betul mak amik berat psal anak sampai mcmtu skali.. pandai betul mereka.

Ajwin Ajeera said...

devoted lily,

haha tula pasal.
satu malaysia tertipu.
denggg

Ajwin Ajeera said...

feezmior,

haha
tp mmg klakar.seriusss
gile advance nasihat guna youtube.haha

Amirez said...

eh silap2. video rupanya :) tapi link mcm dah broken

annis said...

cess. tertipu lah. btw u comel lah ajwin:)

Ajwin Ajeera said...

Amirez,

Hehe. Yeke? Awin copy code dia je mcm biasa.
Takpela.Haha

Ajwin Ajeera said...

Annis,

Hehe. Comel kerrr. Thanks btw. :)

frwls said...

pelik gak sebab dari tadi cari kamera tapi tak jumpa-jumpa.

mana awin sorok kamera ni sebenarnya?

nak pandang sambil cakap wakenabeb

Ajwin Ajeera said...

HAHAHAHA
Nak kena lempang eh? :D