Sunday, August 15, 2010

Cupcakes for Joegrimjow.

Semalam, Ahad, 15 Ogos 2010. Saya telah bertemu dengan Joegrimjow. Seorang blogger yang agak famous ya. Saya pun malu sebenarnya nak jumpa wakakaka tapi jumpa jugak akhirnya. Dah takdir kan. Joe sebenarnya nak tempah cupcakes dengan saya. Saya pulak tak pernah nak jual-jual hasil buatan tangan sendiri ni. Malunya kalau tak sedap.-____- Lagipun bahan-bahan untuk dijual macam tak cukup. Tapi kebetulan masa tu memang nak buat cupcakes. Then Joe pun kata takpelah bagi dia rasa dulu. So saya dengan hati yang berdebar-debar pun bersetujulah. 

Sebelum ni memang tak pernah bagi orang luar rasa pun. Family je yang makan senyap-senyap kat rumah. So bila nak buat untuk orang ni, cuak jugak. So saya bagi la sikit kat Joe untuk bagi dia rasa dulu. Berdebar-debar beb. Dahlah nak bagi cupcakes buatan sendiri dengan decoration comot sume. Serius saya bab decorate memang hancus sikit. Pastu nak bagi blogger famous pulak tu?! Boleh bayangkan tak berapa banyak rama-rama terbang dalam perut saya masa tu?! Qhayden pun sibuk tanya, 'Mama mama, nape peyut mama geyak-geyak ni? Macam ada yame-yame je alam tu? Qhayden nak tangkap yame-yame tu boyeh?' 

Ditemani Mama,(tapi Mama duk dalam kereta aje mendengar Hot Fm sambil jari ketuk-ketuk stereng) saya pun bertemu Joe buat kali pertama. Jeng jeng jeng. Suspen jugaklah. Maklumlah first impression ni penting aicececeh. So kami pun berbual-bual sikit dan saya pun akhirnya bagi jugalah cupcakes yang tak seberapa ni untuk dia. Terima kasih banyak ya kerana andalah manusia pertama yang mahu rasa cupcake saya ni. Sobs sobss sobss.
Ya,saya tahu buruk.-_- J untuk Joegrimjow dan B untuk Blog. Sebab mula-mula Joe nak order 14 biji cupcakes yang bertulis Joegrimjoe Blog. Disebabkan saya nak bagi dia rasa je dulu, takkan nak bagi 14 biji oh mak aiiiiii banyak bona. Kehkehkeh.

Glad you like the moist chocolate cupcakes. Click HERE to see what Joe has blogged about my cuppies! :D

46 comments:

ishiko said...

yew....sedapnye... ade resepi x.. hehehe..

zack zukhairi said...

"Mama mama, nape peyut mama geyak-geyak ni? Macam ada yame-yame je alam tu? Qhayden nak tangkap yame-yame tu boyeh?'"

Uncle zack cakap...
"Qhayden... ang pasai pa cakap lagu tu? nak kene tibai nak? nak???"

Haha

Atilia said...

melelehhh tgk cupcakes u. ciss

Encik Tikus said...

wahh~ nampak sedap. nanti boleh lah eden tempah tok raya nanti. kehkehkeh

YobSumo said...

nak jugakkkkkkk! best giler joe!

MX said...

sedapnye cupcakes...
nak jugak...
hehehe

noor afzan said...

OO..ini rupa cupcakes nya..
cute juga.
tapi saya prefer muffin daripada cupcakes.
mungkin tak suka cream kot.

LaiLa said...

comey je cupcake tu...
nak tempah jugax, bley x??

:)

PINATBATE said...

Huh! ada nada jeles di situ..asal Joe jer dapat rasa..? Ini tidak adil!

Farihah Ahmad said...

erkk... sabarnya tgk entry ni siang2. lapar T___T

Mohd Sukur Ibrahim said...

joe siap puji cupcake awk..mesti buat khas utk joe je kan??heheh

kembatolo™ said...

oke.
bertambah dengki!!~ haha


"qhayden, jom papa bawak qhayden pegi makan cupcakes kat supermarket.. mama buat cupcakes tak bagi kte rase pon..-_-' "

kah kah kah!

||| PöJìé PööH ||| said...

comelnya cuppies dia :)

Love,
PojiePooh Abdullah

Amirez said...

bagi abg rasa plak :)

Ajwin Ajeera said...

ishiko,

haha of course ada.
hihi

Ajwin Ajeera said...

zack,

Isk! Boleh tak dgn budak2 layan baik sikit?! eh marah. wakakaka

Ajwin Ajeera said...

atilia,

haha
order la order la.ekekeke

Ajwin Ajeera said...

encik tikus,

hehehe
boleh boleh! :D

Ajwin Ajeera said...

yobsumo,

haha
boleh2..
tu rezeki ramadhan utk joe tu.hehehe

Ajwin Ajeera said...

mx,

haha
beli la! :p ekekeke

Ajwin Ajeera said...

noor afzan,

yup.
oh kalau muffin lagi senang. :)
tu pun sebenarnya sy buat muffin.
tp potong atas dia utk buat cupcakes. :)

Ajwin Ajeera said...

laila,

boleh saje! :)

Ajwin Ajeera said...

pinatbate,

haha
joe org first kata nk rasa cupcakes awin.hehe
nnti awin buatkan utk makpinat jugak.hehehe

Ajwin Ajeera said...

farihah,

haha
tulah tujuan utama.ngeh2

Ajwin Ajeera said...

sukur,

hahaha
nk buat utk abg sy sbnarnya tp dh joe kata nk rasa. :)

Ajwin Ajeera said...

izuddin,

eeeiii poyooo
:p:p

Ajwin Ajeera said...

izuddin,

eeeiii poyooo
:p:p

Ajwin Ajeera said...

pojie,

thanks pojie~ :)

Ajwin Ajeera said...

amirez,

belanja sate dulu. :p

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
neyra shazeyra said...

u rupanya yg buat. cantik. terpikat auwww

Ajwin Ajeera said...

Thank you neyra!:)

joegrimjow said...

ahaa, sowie lah baru bleh online
hehe

tadi housemate akak try, wah, dia pun puji sedap. hehe. kena cepat-cepat buat list ni ya, ramai dah mintak tu. hoho

thx u skali lg

Ajwin Ajeera said...

Haha. takpe.
wah yeke?
sy pun mcm nak buat list je ni. hehe
utk raya cewah.
insyaAllah~ :)

SweetyMui2 said...

wahhh..incik joe dpt cupcakes..hehe.nak jugak nak jugak :p

Mimi Saidi said...

wah..mcm sodap!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Nak jugak kek cawan :)

Ajwin Ajeera said...

sweetymui,

boleh awk~ :)

Ajwin Ajeera said...

mimi,

hehe :)

Ajwin Ajeera said...

hami,

tak boleh tak boleh. :p hehe

Greenee said...

kak awin next time buat P.I.C.A.H pulak ok.:D sukanyaa! :D cantik tau!

buaya said...

salam ziarah..

dijemput menjadi follower sy k...

Ajwin Ajeera said...

Greenee,

boleh aje!
tp kene dtg umah! heheheh

Ajwin Ajeera said...

buaya,

thanks!

Nurulbadiah Lai said...

ajwin..I BACE post joe trus click u..very interesting on how joe describe u at the first place...:))
plus..u are very cute..i like ur writing too..i do read ur entries..
i do follow u too..:)

Ajwin Ajeera said...

NURUL!thanks alotttt. :')
tq tq tq! :)