Tuesday, August 24, 2010

Mubarak Holdings Sdn Bhd

Semalam saya telah menghadiri mesyuarat dengan Chief Executive Officer Mubarak Holdings Sdn Bhd. Cuak jugak tapi Alhamdulillah semua telah berjalan dengan lancar. Ececeh. Dipanjangkan cerita, Mubarak Holdings akan membina sebuah rumah banglo eksklusif untuk bumiputera. Jadi saya sebagai Marketing Executive ehem ehem :p, buatlah satu advertisement untuk mempromosikan rumah tersebut. Advertisement saya serius kelakar. Kelakar disini bermaksud menyedihkan ya. Atau yang ayat korang selalu cakap, pathetic. -_-'

Kerja saya bukan advertising jek, kene organise market research, tentukan sape target market, selling, distribution and after sales service. Nak tentukan bank mana yang mudah untuk buyers buat home loan. Haa camtu camtulah. Kalau nak kenal siapa Chief Executive Officer, Secretary, Sales Manager, Architect, Project Manager dan Financial Manager, sila scroll down. :p

Dari kiri, Architect, Sales Manager dan Project Manager yang terlalu gembira. Oh bersama prototype ciptaan Ammar (the architect). Cantik gila okay. Macam rumah betul. Ada tiang, ada cermin cermin, ada balkoni. Congrats Ammar! :D
Kami. CEO yang mana satu? CEO yang kecik kat tengah-tengah tu. 
Okay. Tiba-tiba CEO ajak kitorang shuffle.
Saya dan Puan CEO. Blazer nampak besar. Buwoknyew. :(
Abu dan saya. Kantoi pulak tangan menggeletar nervous tangkap gambar sebelah dia. :p
In the meeting room.
Tiba-tiba semua jadi Avatar. Okay ni bukan lawak.
From left, Dhilah, Ammar, Wana and me.
Kalau nak tengok Mkt Exec ni punya iklan yang kelakar tadi, boleh tengok sekarang.
Okay bior kecik je. Buruk sangat. Yes. Saya juga diberi kuasa untuk memilih nama taman bagi projek kami. Best tak nama taman kitorang? Best tak? Best tak? -_-'

Thanks for reading. Salam. :)

26 comments:

alien said...

ada bintang enam bucu~
agagaga

MX said...

wah...
ni la marketing yang cuba disiapkan sampai tengah malam tu ye...
good...good...
=)

Ajwin Ajeera said...

alien,

bintang enam bucu??

Ajwin Ajeera said...

mx,

iyer..
dgn paper work lagi..
penat..:(

joegrimjow said...

apsal la roundbaout camtu skali rupa dia?
ish2

joegrimjow said...

bape hinggit skilo?

Ajwin Ajeera said...

joegrimjow,

COMEL SANGAT KAN?!

Ajwin Ajeera said...

joegrimjow,

RM222,261.
Time kaseh.

Cursefinger said...

hehe. ape fashai roundabout camtu ? salah Jkr or tangan si pelukis ? ngaaa..!

Nazrul Izuan said...

kenapa map dia macam sedih betul?

Ajwin Ajeera said...

cursefinger,

mungkin sbb finger si pelukis dah kene curse kot?! :p

Ajwin Ajeera said...

nazrul,

sedih kan. jom nangis bersama. :((

Cursefinger said...

haha. aigo~

kena curse sebab apa tah finger si pelukis tu erk ?

WZulhilmi said...

aku rasa sbb roundabout jadi macam tu maybe sbb jalan dia still tak ditarkan.. guna jalan tanah merah lagi.. tu yg jadi mcm tu.. Btw kelakar lah tgk CEO shuffle!! LOL

Ajwin Ajeera said...

cursefinger,

haha nape ckp aigo..?
anak sy suke ckp aigo..-_-'

Ajwin Ajeera said...

zulhilmi,

haa betul betul.
belum tar lagi sbb tu jln mcm tak ok lg. ekeke

nk join shuffle ckp?!

Cursefinger said...

aigo means like 'oh! my' in korean. hehe. ehh, ajwin ada anak ?

Ajwin Ajeera said...

Ohh.eh silap silap.
anak sy suka ckp agooo. :)
adala. anak lelaki.
penah cite pasal dia kat entry ni. click la.heh heh

http://ajwinajeera.blogspot.com/2010/08/muhammad-qhayden.html

umar said...

gile xikhlas r0undab0ut tu...
hmmm..err..hmm...ehh
jap2...
dlm map tuh...nape xde jalan yg smbung ngan jln besa...
taman tuh ken rentas hutan ek..haha~

Ajwin Ajeera said...

Ikhlas la!
buat ni dari hati tu.
cuma masa ni dh pukul bape ntah.
otak dh penat.cehceh alasan :p

nak menghala ke tesco tu ada highway. :p

Nur -al- Ain said...

round about tu tak boleh bla.. hahahaaaa ;) cute btul la.. ;)

Ajwin Ajeera said...

Hahahaha
thanks ain~ :)

nurul dhaniah said...

awin...kasut cantik arr
beli kt ne? ;)

Ajwin Ajeera said...

beli kat jusco kat umah je akak. hee

noor afzan said...

wah2..mantap2...

Ajwin Ajeera said...

heeee thanks!