Wednesday, April 15, 2009

Butterscotch Cream

Selamat Pagi semua~ Wah.First time wish Selamat Pagi dalam blog.Rasa macam rancangan-rancangan tv yang agak membosankan dipagi hari je.Wakaka.Yela.Rancangan untuk semua suri rumah selepas menghantar anak mereka ke sekolah di pagi hari.


Okay okay.Bukan itu tujuan saya menulis blog sekarang.Tujuan saya ialah untuk menayang sarapan pagi saya hari ni. Saya buat Butterscotch Cream.Cehh.Bunyik macam gempak je kan?Padahal buat benda ni paling senang gila.Jelas la disini bahawa saya ni seorang yang pemalas kan?Wakaka.Kalau anak dara lain maybe buat nasi goreng ke,nasi lemak ke,bihun goreng ke. Mintak-mintakla takde orang tua baca blog saya.Kalau tak,mesti dia tanak ambik saya jadi menantu dia.Wakaka.


Okay okay.Kembali kepada topik utama ye.Mesti korang kata, Awin,boleh cepat sikit cakap apa yang ko nak cakap tak?Aku dah bosan dengar ko merepek.Macam mak ayam ko tau tak?Eh, mak ayam??Bahaya tu.Jauhkan diri dari words tu k.


Baiklah.Ini serius.Sarapan pagi saya memang simple dan senang gila untuk dicuba oleh anda semua wahai pembaca ku yang tersayang.Wah.Persoalannya,ada orang baca ke?Haha. Anda hanya memerlukan Roti Butterscotch Gardenia dan krim. Bagaimana untuk membuat krim?Oh.Mudah saja. Putar saja butter dan gula.Jadila krim.Heh. Tapi tu cara senangla.Kalau anda rajin,maybe anda boleh tambah-tambah chocolate rice ke,cheese ke.
Iya.Saya memang takde seni.Lagipun,anda pun tahukan saya bukan anak seni?Kalau saya anak seni,saya tak tulis blog sekarang semata-mata nak post pasal sarapan.Mesti saya sedang tidur sekarang sebab malam tadi show habis pukul 3 pagi.Errk.Show apa tu?Wakaka.

62 comments:

philoColy said...

haha..
klau de org tua bace lg diorg nk wat mnantu adela..
ley wat roti kt diorg tls name diorg..
wahahaha

momguess said...

hohoho....
ko tulih nama akak skali awin!!!1
pastu kite jgn mkn, nengok jer tak pon letak dlm frame

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

hahahaha
pastu ckp,
makcik,ini hadiah utk mkcik.
sy tulis nma mkcik skali ni.
wakkakaka

Ajwin Ajeera said...

To momguess,

haha
bole2 kak..
tp knape jgn mkan??
ohh nk buat kenangan eh..
nnti bole tunjuk kat ank..
wakakkaa

e l d y said...

wah, gua malas lah mau .. beli jer tuna yg dlm tin tu utk sapu >>> slp tu makan lah .. haha

amir acap said...

waa..selamat pagi..ahaiyo gozaimas..hehehe..
em cm bez je brekfes tu...
mai 1..

Ajwin Ajeera said...

hahha
tu ok gak.
tp tak rasa butterscotch cream la.
rasa butterscotch tuna..
haa kn lain tu.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To amir acap,

pagi~
buat sndri la.
org dh bg resepi tu.
haha

adamLUBA said...

hahaha....best best! esok saya try recepie ni..alalalala!
yang paling best decoration kamu tu..
ini kalu masuk hell kicthen..mau nangis mamat tu nengok!

;p

Ajwin Ajeera said...

haha
try jgn tak try!
sedap woo.
mmg dia nangis..
tp dia nangis sbb pe eh?
msti sbb decoration ni sama ngan dia wktu dlu2 kan??haha

naz said...

jujur i kata buruk tapi sedap :)

farah liyana said...

breakfast ngan roti je?

hehe.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hehehe
ade je idea dea nak update blog kan..

bagus la awin ni..
full time blogger..

teruskan berbloGging k...

<3 wit luv, Qa~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ajwin Ajeera said...

To naz,

haha
jujur gila.
mmg buruk dan sedap!
heh

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

hehe.
pemalas kn.
dgn roti jelaa.
hehhe

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~,

hehe
dh tak tau nk tulis ape sgt.
hehe
ok sis..
thank u so much!

Miss Hazzy said...

wow...
yummy!!

Ajwin Ajeera said...

hee
thanks!

~nEeYsA~ said...

lbih byk krim lbih sdp kot.!
hahaha...
len kli tulis nma suma follower kitk ats roti ya k..
kih2..
gla pnuh la ats bread ngn krim..
wahaha..

Ajwin Ajeera said...

bole je klu nk tmbh krim!
:)
hahaha
300 lebih ya!
smpai dh sik nmpk tulisan dh.
haha

Asran Zara said...

mesti sedap dimkn time kita lapar kn,hu3

dba adnan said...

waa..congrats kerane tlah dengan jayenye mmbuat breakfast:)
emm..kak awin..bole kenyang ke makan ni je??

Ajwin Ajeera said...

To Asran Zara,

hee.
sedap..
try la..

Ajwin Ajeera said...

To dba adnan,

hahaha
tq2!
patut dpt award ni kan?
haha
utk bfast alas perut bole la.
hehe

QueenWizza said...

nyaman kali jak nangga roti ya.. hehe

mira amair said...

uik...nmpak sdap la..

Amilrash said...

to Ajwin Ajeera,


isk perajinnyer ! hahaha:) wat ever pun awin memang ader classs gitu :)

Ajwin Ajeera said...

To QueenWizza,

hehe
yes.
nang nyaman gilak!
:)

Ajwin Ajeera said...

To mira amair,

tryla.!
:)

Ajwin Ajeera said...

To Amilrash,

hehe
mcm perli je..
tq..
:)

Riezal said...

wow.. brekpes yang best tu.. butter scotch tu yang tak tahan :)

cikgu said...

sedap.. org jepun kata, Oishii.. Oppss.. ayat takhir penggan 1st 2, mcm tuju kt ckgu jer?!..;)

Sarah Samz said...

makanan simple di pagi hari.
:)

Ajwin Ajeera said...

To Riezal,

hee
u should try.
:)

Ajwin Ajeera said...

To cikgu,

arigato gozaimashita sensei!
haha
eh,takde niat cikgu..
(sambil buat mke kesian.haha)

Ajwin Ajeera said...

To Sarah Samz,

yup..
:)

nurain said...

ye awin. sangat tak berseni.


haha..

Firol said...

keras tangan..kata mafia KL memang x besa masak2 ni

Amer Aan said...

sarapan pg yg simple..
ni klu da kawin nnti..
smue simple2 ek..
sarapan ank2 roti je..
eheh..

Abu said...

Awin..Kira rajen la tu siap bole tulis nama atas roti..hehe..kalo den main sapu je n ngap..haha..Anyway..u ni suke cite pasal mknan ni..wat org terliur je bace..:p

Ajwin Ajeera said...

To nurain,

haha..
yela.
aku tak ambik seni wktu spm dlu.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Firol,

ye ar.
mafia mna bese msok dapor.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Amer Aan,

haha.
klu dh kawen,lainla masak.
spesel skit.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Abu ,

haha.
tu pu sbb nk tunjuk rajin sikit.
sikitla.
wakaka
mmg itu niat sy.
lalala

atok said...

kalo tulis name atok kat c2,mest awin tetibe jd kreatif.
haha

Liquid said...

uhu nak jugak..!!

tulih name incek liquid plak ea.!! pastu frame, gantung dalam bilik wat kenangan..!!

taim2 rindu bley tenung itu roti.!!


agagagagaga =P

NoRT said...

bakar sket lg sedap

idham said...

wah enak sekali... bagi bagi dong...

Ahlami said...

ehehe...berseni jgk tue awin tulis2 tue..seni corak bebas! kih3..
oh yer..nk resipi egg tart kan?
ni ami kasi link dia...ami refer sini la mase nk wt egg tart tue..hehe...seriously, xde la susah sgt...hihi

http://tiffinbiru.blogspot.com/search/label/Pastri

hehe...try wt eeh...nnti masuk dalam entri blog! caya la awin!

bubye
amie

.kakijalan. said...

eh eh.
bukan kah roti gardenia lebih enak dimakan begitu saje?

DaNieL HafIz said...

hmm ajwin nie macam sorang penyanyi indie arr
adakah itu ajwin
musykil2

Ajwin Ajeera said...

To atok,

haha
mesti tetibe cntik eh?
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

hahahha
bkn tenung lg.
trus ngap je roti tu!!

Ajwin Ajeera said...

To NoRT,

a'ah kot..
good idea!
hehe

Ajwin Ajeera said...

To idham,

gak bole..
buat sndri dong..
haha

Ajwin Ajeera said...

To Ahlami,

haha
akhirnyaaaa
ada jugak org yg memuji!
ahaha

ooh..
ok2.
awin try nnti..
tq so much amie!!
:)

Ajwin Ajeera said...

To .kakijalan.,

haha
letak krim lg enak..

Ajwin Ajeera said...

To DaNieL HafIz,

penyanyi indie??
haha
bknla..
:)

bee said...

hoho..even ni bender senang..tp boley cube watkpdsape2 yg mls di pgi hari yer..xpun tyme rushing to class...nway..ur butterscotch look yummy^_^

Ajwin Ajeera said...

hee.
try la!

pika said...

hahaha..ajwin rajin wat sarapan..
senang gile ouh!=p

Ajwin Ajeera said...

hehe
rajinla sgt~
hehe