Thursday, April 30, 2009

Nak Dengar Cita Hantu Tak?

Korang pernah dengar tak cerita pasal 'HANTU SUKA DENGAR MANUSIA BERCERITA PASAL HANTU'? Haa..Ni la yang Awin nak cerita ni.Lagipun,Awin tak pernah bercerita dalam belog.Mungkin sebelum ni Awin masih malu-malu lagi dalam bidang ni.Tapi kini,Awin dah pun terkeluar dari kepompong yang lagi setengah jam nak jadi rama-rama.

Okay.Cerita pun bermula sekarang.
Tapi kejap.Chop chop.
Bagi tulisan warna merah baru seram sikit.

Okay.Boleh mula.

Alamak.Terlupa pulak.Kejap.
Kena makan choki-choki dulu untuk mengembalikan ingatan.
(selepas beberapa minit menarik coklat choki choki menggunakan gigi pada plastiknya)
Okay.Dah ingat.
* * *
Bermula dari sekumpulan rakan sebaya yang bercerita pasal hantu..
Mereka cerita pasal hantu di kala tengah malam dan bulan tak berapa nak mengambang pun..
Kat kedai minum.Kedai mamak.Time tuh ramai org..
Mereka pun cerita la pasal benda nih tanpa perasaan seram walaupun sedikit..
Dalam kumpulan rakan sebaya ni ada orang Iban..
Mamat ni memang selalu nampak benda benda halus ni la..
Sebab bapa dia memang tukang halau hantu kat kampung dia..
So diwaktu mereka sedang hangat bercerita pasal hantu,
tiba tiba PAP!!
Muncul la puaka yang berambut panjang berserabai..
Gigi bercabang-cabang..
Berdiri di sebelah salah seorang kumpulan budak-budak nih..

Yang mamat Iban ni nampak..
Pada mulanya dia malas nk kecoh-kecoh..
Dia saje je tukar topik lain..
Tapi member-member lain bahan dia..
And mereka terus bercerita mengenai HANTU..
Tapi yang mamat Iban ni senyap jek.

Tiba-tiba,si Iban terdengar hantu tu berkata..
"BEST JUGAK ERK DENGAR CERITA PASAL AKU NIH"sambil memandang iban tuh..
Hantu yang masih memandang mamat Iban tu pun berkata lagi,
''KENAPA KAU SENYAP?AKU NAK DENGAR LAGI KAU BERCERITA MENGENAI AKU NI'' sambil mengilai-ngilai.
Lepas tu,mamat Iban tu pun bengang la.
Jadi,dia tegur hantu tu.
"OI BAIK KAU BALIK LA TEMPAT KAU" kate Iban tuh dan member-member lain pun terkejut.
Member dia pun tanya,''Kau kenapa wehh?''.
Iban tu jawab "ada hantu kat meja ni tengah dengar cerita korang".

Yang lain ketakutan dan terus balik..
Dalam perjalanan si hantu ni masih nak ikut dan dengar cerita budak-budak nih..
Dan kesudahan nya..

Tanak ar aku sambung cerita ni lagi.
Kang tak pasal-pasal 'dia' ada sama-sama baca cerita ni.
Huhu.

65 comments:

sajeedhani. said...

haha.
adehh.
buat cuak jee.

Ajwin Ajeera said...

hehe
cuak ker?

joegrimjow said...

alaa
sambg lak

eRRuL AspHyxiAteD said...

ish.. hantu tol sape yg tulis citer tak habis ni.. huhuhu

Ola said...

uu..
btul ka ptua mkn choki2 tngkat igatan tuh??
na ikut la..
hahaha

e..
takowt2..
ta mau crita psl 'mrka' tu lg la..
eee...insyaff2..

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

hiisss... ajwin ni...
bikin gempak malam jumaat je laa...
hiiiss...

dear akak ade buat award untuk awin..
nanti sudi lah tepek kat blog... eee~

Framestone said...

ops bro bukan hantu tau

Liquid said...

aiseyh saje jek wat suspen.

sambung la cik awyn oii..!!

Ajwin Ajeera said...

To joegrimjow,

hahaha

Ajwin Ajeera said...

To eRRuL AspHyxiAteD ,

wakakkakakaka
jgn ar marah bro.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Ola,

btul!
sangat mujarab!
wakaka

hee..
tp cite antu la best erk.

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~ ,

hehe
saje carik publisiti.
wakakaka

wahh
yeke??
tq sis!!!!
luv u lah!

Ajwin Ajeera said...

To Framestone,

huhu
org tak ckp..
hantu la tu ek.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

hahaha
nk smbung,kne byar klu nk dgr.
hehe

momguess said...

cishhhhh!!!!
hampeh tolll minah nie!!!

Nad said...

haha lawak gila,

Ajwin Ajeera said...

To momguess,

hahaha
bwak betenang kak..
haha

Ajwin Ajeera said...

To Nad,

hehehe
gile kn antu tu..

Fatul Akrul Ramli said...

ahaha..
ape lah awin ni..
ketuk kang baru tau

Ajwin Ajeera said...

haha
fatul tak kan berani nak ketuk awin!

naz said...

terkencing2 i baca :)

Ajwin Ajeera said...

hahaha
cite ni yg dasyat atau urinary bladder u longgar?
wakakaka

milimilo said...

wah..tanak r cite psl hantu pasni..takot die sonok dgr..tp kak awin cite jela dlm belog..antu mane pandai bace belog..kih3

haji said...

ni citer hantu atau iklan gardenia?

diLL said...

awin3..xdgr pown..ihihi

Ajwin Ajeera said...

To milimilo,

haha.
jgn ckppp.
mana tahu bole ke?
haha

Ajwin Ajeera said...

To haji,

maaf.
ini bukan iklan gardenia tapi iklan high5.

Ajwin Ajeera said...

To diLL,

hehe.
ngade!

dzul fahmie said...

sape nak baca cite hantu byk2..silele ke blog ni...best oooo....http://kisahmj12.blogspot.com/..sure puas baca...mcam2 ade...video n cerita2 dari pendengar2 radio ria (rancangan misteri jam 12)..radio ssingapura klau xsilap..hhehehe..enjoy k..digalakkan baca kul 12 n masa mata dah ngantuk...automatik mata segar balik...prcayalah.. =)

Ajwin Ajeera said...

amboi..
siap ada iklan lg.
haha

keSENGALan teserlah.. said...

ala kak awin..
smbung arh agy..
suspen nieh..
ekekee..
last2 cmne?

IkanStim said...

tidaaaaaaakkkkkk
hehe

asal blog ni ramai sgt pengomen?
waduh2

Ajwin Ajeera said...

To keSENGALan teserlah..,

haha
menjadi jugak ek cite antu ni?

Ajwin Ajeera said...

To IkanStim,

tidakkkk kenapa tu?
haha
takdela ramai sgt pun..

Binjaie said...

Ade member sy dia tgh baca citer ni, dia ni pun bleh gak la nmpk makhluk halus ni. Tiba-tiba dia tegur, "ko cube tengok belakang gambar yg pegang lip ice tu". Mak ai seram bulu ketiak nak citer pun tak berani.. hati-hati...

Ajwin Ajeera said...

hahahahhahaha
kejammmmm

poziabb said...

Kelakar2...
Kah Kah Kah...

mira amair said...

alamak..den semangat membaca ekau setop plak..huhuhu...bulu roma aku naik tinggi gak ar..

[z@ck] said...

gila seram ok..
terus tak berani cerita hantu..
kang dia nyampuk kang..
x pasal je...

mr_kay said...

jaga r..ade antu ikut awyn jap lg..
awyn cter la lg..best kata si puaka....

philoColy said...

hahaha..
mereng..
kc tumbuk 1..
dush!

Rashid said...

"ooo BEST JUGA AJWIN AJEERA CERITA PASAL AKU DI BLOG EK. SERONOKNYA... HEHEHEHEHHH" antu tu teranguk-anguk.. asyik senyum pada ajwin ajeera...

ajwinnnnnnnnnnnn

eyqa myqa hameed said...

haha !
tak bole blah tol lah.
((=

NoRT said...

suspen!...suspen!!

Ajwin Ajeera said...

To poziabb,

kelakar ke?
haha

Ajwin Ajeera said...

To mira amair,

yeke?
hahaha
berjaya gak aku nk wat cite seram!
haha

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck] ,

hehe..
kite tak tau ok bnde2 ni..

Ajwin Ajeera said...

To mr_kay,

hahha
pndai kay buat cite ek!

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

adoi adoi
saketnye...
bukan merengla.
nakal je.
wakkakaa

Ajwin Ajeera said...

To Rashid,

hehe.
saje je..
dia suke org yg bca la.
haha

Ajwin Ajeera said...

To eyqa myqa hameed ,

ala..
blah kn la.
hehehe

Ajwin Ajeera said...

To NoRT,

suspen kan?
gempak tak?
haha

a little less conversation said...

a'ah r win..de antu sblh sy ni tgh baca crita anda sama2..siap dorg mntk awin samb je crita tu..kekeke

Ajwin Ajeera said...

hahaha
tolong ckp dgn dorg,
nk dgr selnjutnya,
kne byar.
lalala

Lyla Muhamad said...

HAHA . sj wat cuak en ? :))

sunshine said...

asl trgantung...
smbung lg laa..
huaaaaa..

Ajwin Ajeera said...

To Lyla Muhamad,

ye ar.
mnjadi kot!
haha

Ajwin Ajeera said...

To sunshine,

hehe..
dh takde idea..

farah liyana said...

cite betol ke cerita mengarut nie?

:P

nurain said...

huaaa..nasib la aku bace siang2..

win. ni kisah bonar ke?

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

hehe..
rekaan je..
hehe

Ajwin Ajeera said...

To nurain,

haha
ntah.
hehe

farwalis said...

kesudahannya..antu ni pun balik citer kt mak die ade orang halau die balik drpd dengar citer hantu..

mak hantu pun ckp, "Ko tak takut ke dengar citer hantu?"

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
mak hntu mmg sengal..

khani said...

Mampir nich...
menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
Salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...