Tuesday, April 28, 2009

Hokkaido Seafood

Okay.Kalau hari tu kita dah layan Satay,sekarang kita layan seafood pulak,amacam?Malam semalam,Awin dan family had our dinner at Hokkaido Seafood yang terletak di Bandaraya Kuala Lumpur.

Kat situ,macam-macam hidangan makanan laut ada.Sampai aku rasa macam dah mabuk laut la walaupun tiada laut.Hanya ada sungai je.Apa nama sungai tu ye?Sungai Gombak eh? Kantoi,lupa.Nama je lahir kat Kuala Lumpur tapi lupa nama sungai kat bandar ni.Pathetic sungguh.Sungai Adjeng kat Negeri Sembilan tahu pulak kau,Awin!erk?ada ke nama sungai tu?wakaka

Okay,tanak cakap banyak atau dalam erti kata lain,tanak merepek banyak.Ni cheq nak tunjuk kat hangpa semua menu cheq malam tadi.Jangan terliuq naa....

Dried Chili CrabsSiakap Four Season Hot DishesButter PrawnsKailan Ikan MasinDessert
Abang aku nak tunjuk konon-konon naluri keabangan dia tinggi la tu.Wakaka.Tangan aku pun dah sedia nak bagi Abugim dah tu.Err.Sebenarnya aku tak pasti betul ke tak spell Abugim tu.Janji korang faham je la ye?

Congkil gigi pun nak tangkap gambar.Tak ayu betul.Macam ni nak masuk Peraduan Bibir Menawan LipIce ni??Boleh jalannn. Wakaka.

Abang aku congkil gigi sambil cover macho sebab ada awek cun meja sebelah.So,apa motifnya?

40 comments:

emmy said...

mmm sedapnyer.. lama tak mkn seafood.. wah pas ni nak terus makan lah...

Ajwin Ajeera said...

hehe
yup..
sgt sedap..

LaDy NaS said...

sedapnye! tetibe terliur nak makan ketam...

Si®_®oLL™ said...

erm musti dinner smlm neh...nyum2...cam blog jln2 cr makan plaks

dzul fahmie said...

wahhhh....kali ni jadi model coca cola plak...tapi kali ni xcontrol pose mcam model yg biase...hehehe

Ajwin Ajeera said...

To LaDy NaS,

hee.
ketam sedap gile.

Ajwin Ajeera said...

To Si®_®oLL™,

yup..
haha.
klu bole,ape slahnye.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To dzul fahmie,

haha
takde mkne nk kontrol2 lgik dh bile dh nmpk ketam!
wakaka

bee said...

ewah2..bnyk bonar die makan yerp sampai x ingt donia...bedua je ke mkn..yg lain mane??/

MiSs. iEkA said...

sedapnye...
xyah ckp la, mmg terliuq la tgk..
hehe..
nyam2..

Lady Z said...

wah cedapnya..
dh lme i xpekena seafood..
so yummmehh!..hehe..

[z@ck] said...

apasal ur bro nmpk cm ur lil bro ek..
huuu..

akugumbira said...

adoih.. hehe.. cungkil gg kew.. mkn lidi???.. lalalala.. taw laa.. mknan xsmpai agi.. hehe..

.chocolatevanilla. said...

haha
mkanan suma sedap.
kalau ada mkanan cmnihh xjadi nak diet huks:P

Ajwin Ajeera said...

To bee,

satu family tp sume tanak tgkp gmbr.
yg 2 beradik ni je gile tgkp gmbr.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To MiSs. iEkA,

hehe
pegila restoran tu nnti!
:)

Ajwin Ajeera said...

To Lady Z,

samalah!
dh lama tak mkn seafood.
smlam pekena,umpphhh la!
hehe

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck],

sbb umur tak jauh beza..
pastu awin mtang skit kot.
huhu

Ajwin Ajeera said...

To akugumbira,

hehe
mana tahu ni??
ada kat situ eh?
haha

Ajwin Ajeera said...

To .chocolatevanilla.,

mmg lupa la diet2 tu!
haha

idham said...

wah..enak tuh ajwin...

Firol said...

makan sampai penuh

Ajwin Ajeera said...

To idham,

iya..
enak sungguh!

Ajwin Ajeera said...

To Firol,

mkn smpai buncit la.
huhu

kenet! said...

aduh..
trus lapar bile tgk makanan itu..

nak pegi makan seafood gak la..
hehe :)

Ajwin Ajeera said...

hehe
mkn jgn tak mkn..

~nEeYsA~ said...

aduhhh...
x bley jdi ni..
sume mknn di ats adlh peberet aku!
waaaaaaaaaa....
nk mkn seafood gak!

setiasahabat said...

terus jadi lapau la ...tenguk ketam ...

eyqa myqa hameed said...

gyler sedabb oke !
tak thn nie.
haha.
((=

farah liyana said...

seafood.

beshnya!

:)

Abu said...

Wah....tajam selera..Huhu..:)

Ajwin Ajeera said...

To ~nEeYsA~,

ur favret ke??
hehe
saba2..

Ajwin Ajeera said...

To setiasahabat,

ketam paling best!

Ajwin Ajeera said...

To eyqa myqa hameed ,

hahha
tahan tahan kan la..

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

yup.
best gilerss

Ajwin Ajeera said...

To Abu,

selera pun bole tajam ek?
hehe

Si®_®oLL™ said...

ermmmmmm sdapnye shngga mnjilat ibu kaki...

Khalif Faizal said...

haha
bestnye die makannnnnnn~
banyak tol lauk!
haha
akk mmg slalu makan lua ek ngn fmly??
tp nape??msi akk malas masak kn??
heheheh
sys,sys reti masak ape??
msti cdap kn??
nkkkkkkk!!!
hahaha~

Ajwin Ajeera said...

To Si®_®oLL™,

erk?
dasyat btul anda ni..

Ajwin Ajeera said...

To Khalif Faizal,

mmg suke jln2 cari mkn~
:)