Monday, April 20, 2009

Buntunya!!!!

Okay.Sekarang aku rasa aku berada di fasa ke-3 kehidupan iaitu aku tengah dalam dilema yang sangat menganggu sekarang ni.(Aku saje je cakap fasa ke-3 tu.Fasa 1 ke,2 ke,aku tak tau ok.So,dont ask me bout that.lalala)

Sebenarnya aku dapat tawaran di Aquasplash Academy untuk menjadi Swimming Instructor.Ni yang aku kata aku kena pergi temuduga tu.Tapi aku tak pergi.Sebab Mama marah kata tempat tu jauh sangat.Akademi tu kat Gombak,and rumah aku nak dekat sampai Kajang.Memang agak jauh la.

Since aku minat gila berenang,dengan automatiknya aku minat gila dengan tawaran ni.Tapi nak buat macam mana.Sedih laa.. Siap menangis nangis ni.Frust gila..Dan buntu sangat nak terima ke tak?Better tak kan? :(

52 comments:

mr.cupin said...

Tumpang pening kepala jugak.. hehehe..

Ikut hati mati...
Ikut rasa binasa...

Demi masa depan buat pilihan yg terbaik..
Tapi biasanya sesuatu perkara kalau dimulakan dengan minat.. Insya-Allah pasti berjaya...

Good Luck..

Ajwin Ajeera said...

hehe
time kaseh kerana suka sama2,duka sama2..
erk?

tq..
:)

lokman@keme said...

kalo dah mama x kasi tu..hmm.mgkn tu yg terbaek..(kot)

eh tp lek2 dont sedih2 ah.
kalo dh rezeki x kemane ah.
*tggu mase je mailbox tu nk dpt offer len insyaallah*

umah dkt2 kajang,jauh sgt ke ngan gombak?
kalo kat beranang cmane?
*sbb ade sbutn dkt2 berenang heh3.lols*

(sbnanya ingatkan nk bg komen membina tp last2 merapu jugak huh)

diLL said...

susahnyerkn nk wat kptsn..hnye awin yg ley choose mne yg tbaik tuk awin~

Ajwin Ajeera said...

To lokman@keme,

yeah..
maybe..
InsyaAllah..
igt nk smbung blja la kot.
hehe


hahaha
hampeh!
tp otak mereng ni bgus..
bole pegi jauh.
haha

Ajwin Ajeera said...

To diLL,

yup..
tapi dh byk kali pikir..
tak tau jugak..
:(

MuhD NoR AzyM said...

Hmm..kadang2, utk dptkan g terbaik, kita kena lakukan sedikit PENGORBANAN. Jauh tu kira pengorbanannye la..

Tp better ikut ckp mama la..
Discuss with her k cyg=p

Amer Aan said...

ikut ckp mak ada baiknye kan...
better this way

Ahlami said...

siannye awin...
xleh try slow talk ke ngn ur mama? hehe..best kan swimming! ami mmg sokong la klu awin pegi intebiu tue..hehe

Ajwin Ajeera said...

To MuhD NoR AzyM,

yup..
btul2..
ni asal tetibe pnggil aku cyg ni??
wakakkaka

Ajwin Ajeera said...

To Amer Aan,

yup.
i think so too.

MuhD NoR AzyM said...

Muahaha..
Saje..tiba2 nak jadi jiwang lak hari ni..=D

Ajwin Ajeera said...

To Ahlami,

tula.
nk try slow talk jugak ni..
ye!awin suka sgt swimming!
sama dgn ami ke??
wah!:D

Ajwin Ajeera said...

To MuhD NoR AzyM,

hehe
ok2.hari ni hari jiwang.
hehe

Paku Pakis said...

hum kalau suka biasanyer kita akn buat btl2...tpi kalau tk ada restu mak baik tk pyh...

Ajwin Ajeera said...

ye..
sy fikir cm tu jugak..

Abu said...

Erm Awin..Hope u can make the right choice..And never regret it..I know, u can be what you want to be..Dun forget to pray..Allah will show you da right way...:)

Lady Z said...

wah awin..u ske swim eh?
cool..ehe..
well without permission dr parent..
hdp xkn tenang..kan2?

mgkn parent u de sbb npe dorg xkasi..
take it (+)ive..not (-)ive..
oke awin?..xD

Ajwin Ajeera said...

To Abu ,

yup abu..
thanks alot!

Ajwin Ajeera said...

To Lady Z ,

yup.
suka gila.
btul tu..
thx dear..

Fatul Akrul Ramli said...

u know what's best for u awin..
even kalau jauh pun,
kalau awin betul2 nak..
mesti mama awin bagi..

Ajwin Ajeera said...

awin pun tak tau la fatul..
like i said b4,mmg buntu sgt2..

atok said...

atok x panda lgsg nk brenang,.
ajak atok jelaa.
eheh

[z@ck] said...

pergi je wak...
da wak minat..jgn lepaskan peluang ni ok

Liquid said...

everything happen 4 a reason cik awyn.

mayb pasni ade tawaran yang lebih bagus n dekat..??

mne taw kan...

sabar jek k. =)

farah liyana said...

kalau dah suka..
terima je tawaran.

bincang ngan famili baik2..

:)

joegrimjow said...

dulu bese je ulang alik dari kajang ke gombak
klu pagi
jam truk r

Atan said...

tak semestinya yg kita suka itu terbaik untuk kita.. lagi satu restu ibu membawa berkat...
tapi kalau awin jadi pengajar ..atan nak belajar berenang..awin cantik

Ajwin Ajeera said...

To atok,

haha
senang je la atok..
bole je.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck],

mak sy tak kasi la..

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

InsyaAllah..
hopefully mcm tu la..
thx..

(1st time tak dgr incik liquid merepek.haha)

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

ntah la..
pening pale dibuatnye..

Ajwin Ajeera said...

To joegrimjow,

jauh kn??
awin nnti kje pg.
haa..

Ajwin Ajeera said...

To Atan,

yup.
btul tu..
haha
cantikla sgt.
hehe

Miss Hazzy said...

owh itu macam ka?

baik dgr ckp ur mom
she knows better...ngee

Ajwin Ajeera said...

ye dear..
i dgr ckp my mom..
:)

dba adnan said...

owh..kak awin pun pandai swimming ek:)
bgus2..
dba dulu pun hampir2 dapat keje jadi swimming instructor kat a resort ni..
tapi ajar kanak2 jela sebab dorg kate mesti ade sijil ape ntah kalo nak ajar budak2 besar..
x best betul:(
jadi sementara tgu result..mengajar je..
bek kak awin jadi quran instructor je..
ikut cakap mama..
nnti dapat 3 daughters yg solehah:)

Ajwin Ajeera said...

ye..
suka sgt swimming..hee
sijil life guard ke?
ok la tu,
at least ada jugak pengalaman ngajar org swim.:)
ehehee
yela2.
ajar ank2 ngaji.
hehe

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

awin suka swimming ke..?
heheh
meh ajar akak laa.. bole?
heheh

<3 wit luv, Qa~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ajwin Ajeera said...

suka sgt akak..:)
bole2..
takde msalah lngsung..
:)

Sarah said...

To Awin..
Ermm..sabar jer la dear..
nk wat cm mana..
maybe ada tawaran yang lagi best dari aquasplash ni..huhuhu..
Aperpun..
best of luck dear...

::Sarah::

Tajul said...

bestnya.saya x pandai berenang.hehe.

Ajwin Ajeera said...

To Sarah,

ok syg..
tq..
aquasplash nk offer awin lg ke pasni?
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Tajul,

ehe..
takpe.
bole blaja..
best tau renang ni..
:)

nurain said...

padanlah ke cun nan ko terserlah..

kaki renang rupanya..ahaxz

Ajwin Ajeera said...

haha
ke cun nan???
bykla ko.
hehe

..looking back.. said...

hi dear~

eh same goes to me la awin.one of the best medicine to reduce stress berenang la..haha~jom2 swimming..petang2~huhu..

no need to go la awin..da mama awin kate xpyh.yes further study is better thn jadi instructor renang.act,if awin study lg pon ntah2 bole buat part time job mcm jd inst. renang..

*opps pnjg lak*

Ajwin Ajeera said...

hi!!

yee..
suka sgt2!!
haha
yup.
nk further studies la.
hee

mizfieza said...

kenpa kamu tak pg??
erm cam sayang jer kalo tak pg..
tapi ikut la kata hati..kalo kamu nak pg..pg lah

Ajwin Ajeera said...

dh mak tak bg kn.
so mmg tak pegila..
:(

Sarah Aziz said...

Hye Dear...
Yup..
of course..
hehehe..
So..
More future coming awin..
Sara mmg nk keje skali awin..
huhuhu

Ajwin Ajeera said...

yeke?
haha
hope dpt la kn satu hr nnti.